Aankondiging Open Beta Farmerama in Unity vanaf 30 september 2020

Discussie in 'Technische aankondigingen' gestart door Klaartjuh, 2 Oktober 2020.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
 1. Klaartjuh

  Klaartjuh Board Administrator Team Farmerama NL

  Hallo boeren en boerinnen,

  Eindelijk kunnen we aankondigen dat Farmerama via Unity/WebGL Client kan beginnen. Dit zal deze woensdag, 30 september 2020, starten om 14:00 uur!

  Het was voor het team een lange weg met veel obstakels, maar nu zijn wij blij en ook wel opgelucht dat het zover is.
  Jullie kunnen je misschien wel voorstellen dat de afgelopen jaren een behoorlijke uitdaging was voor ons waar wij verder maar niet in details over zullen uitweiden want dat zou een behoorlijk boekwerk gaan worden.
  Sommige van jullie zullen waarschijnlijk ook wel weten dat een spel omzetten naar nieuwe technologie niet zo makkelijk is als het klinkt. Het is namelijk niet zomaar even het bestaande spel kopiëren naar iets nieuws, het is een zeer ingewikkelde procedure.

  Gedurende de afgelopen jaren heeft de Unity technologie zich razendsnel ontwikkeld, de prestaties werd continu geoptimaliseerd, op een bepaald moment afgelopen jaar hebben we besloten om fundamentele veranderingen aan te brengen in onze structuur wat min of meer inhoud dat wij bijna helemaal opnieuw moesten beginnen.

  Jullie zullen waarschijnlijk wel begrijpen wat een moeilijke beslissingen dit zijn, maar wij hebben er alles aan gedaan om jullie de beste kwaliteit te garanderen.
  Uiteraard hield dat wel meer werk en compromissen in en op het eind ook meer tijdsdruk, maar het was meer dan de moeite waard.
  Kortom, we hebben nu niet alleen voor gezorgd dat Farmerama niet samen met Flash ten onder zou gaan maar hebben ook een lange toekomst voor het spel kunnen verzekeren.

  Zodoende kunnen jullie vanaf aanstaande woensdag makkelijk omschakelen naar de Unity/WebGL client en via daar Farmerama spelen.
  Natuurlijk is er nog steeds werk wat gedaan moet worden maar wij zijn al erg tevreden over de huidige situatie.
  Wij hebben een FAQ voor bereid met de nodige relevante informatie en zal hopelijk zoveel mogelijk jullie vragen beantwoorden. Neem even jullie tijd om dit zorgvuldig door te nemen Klik hier voor de FAQ Open Beta Farmerama in Unity

  Nog een aanvullende opmerking: het zou eventueel kunnen dat we niet iedereen naar de Unity / WebGL client kunnen migreren. Hoogstwaarschijnlijk vanwege 'oudere' hardware/machines wat wordt gebruikt.
  Dit houd dan in dat sommige van jullie nog geen toegang hebben tot de Unity / WebGL client. Maar in dat gevallen zullen wij er alles aan doen om er voor te zorgen dat iedereen wel Farmerama kan blijven spelen - parallel aan de Unity/WebGL client zijn wij ook gaan werken aan alternatieven. Zoals altijd zullen wij jullie tijdig op de hoogte brengen van ontwikkelingen.

  Wij zouden erg dankbaar zijn als jullie de Unity / WebGL Client willen uittesten en uiteraard ook eventuele bug meldingen aan ons door willen geven. Lees voordat je dat doet de instructies over bug meldingen goed door: Klik hier

  Zoals daar beschreven zullen de moderators in afstemming met onze CS-afdeling de gemelde problemen beoordelen en vertalen om deze vervolgens door te geven aan het Farmerama-team.
  Kijk in het draadje eerst of een bug al gemeld is door een andere speler voordat je een melding maakt, dit zal namelijk ten goede komen van de werkdruk van onze moderators.

  Wij zouden ook erg blij zijn als jullie enkele minuten de tijd willen nemen om het volgende bestand in te vullen voor technische gegevens van jouw pc: https://forms.gle/ZyQCdEHonQZJVuJM6 Dit zou ons ontzettend helpen, alle details zijn ook terug te vinden in de FAQ: Klik hier voor meer informatie

  Zoals gebruikelijk ontvangen wij graag feedback, jullie kunnen je meningen en indrukken over Unity / Open Beta hier delen met elkaar en met ons. Klik hier voor de praatgroep over Unity Houd de feedback wel constructief en gedetailleerd mogelijk zodat wij het probleem ook kunnen begrijpen en zo nodig efficiënt kunnen oplossen.
  De moderators zullen ons ondersteunen door de feedback regelmatig samengevat en vertaald aan ons door te geven.
  Over enkele weken zullen wij ook een kleine feedback-enquête onder alle spelers verspreiden. Meer informatie hierover zullen we op een later moment aankondigen via de OA's op forum en via het nieuws in het spel zelf.

  Sommige van jullie zijn waarschijnlijk ook wel nieuwsgierig naar wat er is gebeurd met Renzo. Gelukkig werkt Renzo via Unity uitstekend en zouden jullie dit zeker eens moeten proberen zodra dat kan.
  Naast de terugkeer van Renzo hebben we ook wat werkzaamheden verricht aan de markt. Kijk maar eens naar wat is veranderd, dit is met de Open Beta makkelijk uit te proberen of lees meer informatie in de FAQ Klik hier voor de FAQ van de markt

  Zo, wat nog meer... wij willen vooral graag nog een groot DANK JE WEL! willen zeggen voor jullie de spelers die loyaal bleven aan Farmerama en vertrouwen hielden dat het goed zou komen. Onze grootste doel was om jullie te bewijzen dat wij niet alleen geloven in de toekomst van Farmerama maar ook dat het op een duurzame manier uit te voeren zal zijn. Hoewel enkelen van jullie onze mededelingen af en toe wantrouwden, wij zijn onze focus nooit verloren en we hebben altijd geweten dat 'de dag zal komen'.

  Bedankt aan iedereen die net zo enthousiast zijn als wij en ons steunen gedurende de laatste fase tot we officieel het nieuwe tijdperk in kunnen gaan: "Farmerama in Unity".

  Zijn we nog iets vergeten? Misschien nog een klein cadeautje? Vooruit laten we dat gaan doen.
  Iedereen die de bonuscode OPENBETA gebruikt zal 15 Supermest, 1 Eventgewas EP booster en 1 Wortel-appel-chutney ontvangen op zijn/haar account. De code is eenmalig per account te verzilveren vanaf woensdag 30 september om 00:01 uur tot zaterdag 3 oktober om 23:59 uur.

  Als laatste, maar nooit de minste: BEDANKT voor alle Farmerama moderators. Jullie constante ondersteuning was geweldig. Wij weten dat sommige van jullie wel eens hebben gedacht dat wij ons doel nooit zouden halen. 0ok weten wij dat we erg veel van jullie hebben gevraagd de afgelopen jaren - dankzij jullie kunnen we Farmerama in elke technologie draaiende houden. 0ok dankzij jullie verloren wij nooit het vertrouwen in ons zelf en was het voor ons mogelijk om problemen tijdig te ontdekken. Wij kunnen nooit volledig onze dankbaarheid omschrijven, maar wij hopen dat jullie wij weten hoe wij elk van jullie waarderen. En wij hopen dat iedereen jullie met de welverdiende respect, vriendelijkheid en begrip benaderd. Dank jullie wel!

  Wij houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, dus houd een oog op onze officiële aankondigingen.

  Bedankt voor jullie tijd en wij wensen jullie veel plezier met 'Farmerama Unity'.

  jullie Farmerama team
   
  tikivogel, -jokers-, jolanda13 en 4 anderen vinden dit leuk.
 2. Klaartjuh

  Klaartjuh Board Administrator Team Farmerama NL

 3. Klaartjuh

  Klaartjuh Board Administrator Team Farmerama NL

  Hallo boeren en boerinnen,

  Ivm de laatste problemen die wij nog voor de start willen oplossen zal de Open Beta voor Farmerama in de Unity/WebGL client uitgesteld worden naar 16:00 uur.

  Wij zullen voor het weekend nog een kleine bonuscode maken ivm de extra wachttijd die hierdoor ontstaat, daar komen wij op een later moment weer op terug.

  Bedankt voor jullie geduld en begrip.

  Jullie Farmerama team
   
  Dorette58, jolanda13, vinc051 en 1 ander persoon vinden dit leuk.
 4. Klaartjuh

  Klaartjuh Board Administrator Team Farmerama NL

  Open Beta Unity/WebGL client update 2 oktober 2020

  Hallo boeren en boerinnen,

  Sinds woensdag is de Open Beta voor Unity/WebGL client live. Wij zijn naast ontzettend opgelucht vooral ook erg blij. Blij met jullie feedback, inzet om alle gevonden bugs bij ons te melden en om vooral niet te vergeten ook jullie opbouwende feedback.

  Onze moderators doen geweldig werk - zoals altijd. Wij willen jullie er op wijzen dat zij al jullie feedback samenvatten en vertalen en ook alle bug meldingen inventariseren zodat het Farmerama team snel op de hoogte zijn van jullie ervaringen met de Open Beta.
  Wij beseffen ons maar al te goed dat dit veel extra werk is (echt heel veel werk!) voor hun en wij zijn dankbaar voor alle uren die zij besteden aan ons ondersteunen bij deze grote stap voor Farmerama. Dus houd dit in gedachten wanneer je een moderator op het forum tegenkomt en laat je waardering zien.

  De Unity versie is nu ongeveer 48 uur te spelen en bekijken zorgvuldig hoe alles gaat. Er zijn aantal dingen die wij nu alvast willen benoemen:

  • aan iedereen die nu geen toegang kon krijgen tot Unity/WebGL client: maak je nog niet ongerust. Zoals eerder gezegd, wij werken aan een oplossing voor iedereen. Wij houden jullie op de hoogte!
  • Met name het probleem van plaatsing van bepaalde zaken op je scherm zien wij als erg kritiek ('zoom probleem'). Dit is onze hoogste prioriteit voor nu. Het komt met name voor bij deze 2 doorgegeven bugs: Renzo spellen en dan vooral het ballonnen/valentijn spel. En bij het handmatig oogsten omdat het cirkel menu op de verkeerde plaatsen verschijnt en zodoende ook nogal eens buiten het scherm valt. Wij houden jullie op de hoogte als het probleem is opgelost.
  • Wat wij wel merken is dat animaties uitzetten en de kwaliteitsinstellingen verlagen (FPS rate) de spelers kan helpen die nu prestatieproblemen aangeven. Wij begrijpen dat dit niet een ideale situatie is maar voor wie geïnteresseerd is zullen we nog wat extra uitleg geven.
  Deze instelling doet twee verschillende dingen in Flash en Unity:

  spelinstellingen.jpg

  Graphics kwaliteit in Flash zorgt het voor het vloeiend maken van letters en voor de flash hardwareversnelling. Maar in Unity heeft dit verder geen invloed op letters (dit wordt door Unity zelf al standaard gedaan).Dus onze goed-beter-best instellingen hebben feitelijk invloed over de weergavesnelheid (framerate) van de client (dus hoe hard een pc moet werken om de afbeeldingen per seconde te verzenden). Als het op 'best' wordt gezet limiteren wij de GPU tot 60 frames per seconde, dit is de standaard framerate waar bijvoorbeeld mobiele telefoons op draaien en zorgt er voor dat scrollen en Unity animaties vloeiend laten gaan MITS jouw systeem daar geschikt voor is. Zodoende is deze instelling zo belangrijk voor spelers die een desktop systeem hebben die al wat ouders is of wat minder werkt want dit kan het systeem veel stress bezorgen. Dit soort stress zal op een laptop het systeem erg hard laten werken wat inhoud dat het automatisch de snelheid van CPU/GPU zal verminderen. Dit zal leiden tot een spelervaring met stotterend beeld, lage framerate en vaak een vastlopend beeld.
  Het probleem waar wij nu mee te maken hebben is dat deze instelling feitelijk onder dezelfde gaat voor flash en unity, dus als je het in Flash op 'best' hebt staan geld dit ook voor Unity.
  Wij zijn aan het overleggen hoe wij deze twee zaken voor Flash en Unity kunnen scheiden en wij in de toekomst twee verschillende mogelijkheden in de instellingen gaan hebben apart voor Flash en Unity. Zodat je het voor Unity op 'beter' of 'goed' kan zetten. Maar voor nu moeten wij jullie vragen dit zelf te doen en als je overgaat op Unity de instelling wat lager te zetten. Wij willen jullie bedankten voor de medewerking in deze.

  Wij weten dat dit weer veel informatie is, maar wij hadden het idee dat dit vele van jullie voor nu kan helpen. Verder willen wij ook iedereen bedanken die zo actief aan het testen zijn in Unity. Het betekend veel voor ons en wij doen onze best om alle doorgegeven bugs en problemen zo snel mogelijk op te lossen.

  0ok hebben wij een besluit genomen over de einddatum van de Open Beta voor Unity, dit zal zijn op 4 november rond 14:00 uur.

  Daarvoor hebben wij verschillende redenen, maar de hoofdreden is dat wij er van overtuigd zijn dat in totaal 5 weken Open Beta voldoende moet zijn om een goed beeld te krijgen van hoe Unity live in het spel werkt.
  Zoals altijd zullen wij jullie via de officiële aankondigingen op de hoogte houden mocht er weer nieuwe interessante informatie zijn die wij kunnen delen.

  Ga vooral door met het doorgeven van bugs en probleen en het schrijven van jullie feedback, dit waarderen wij zeer.

  Als een kleine beloning hebben wij twee nieuwe bonuscodes voor jullie:

  RENZOISBACK en ontvang 5 Renzo-tickets
  HPYTSTNG geeft 1 EP/TEP-bonus voor sier-items (200%)


  Beide codes zijn eenmalig te verzilveren op jouw account tot zondag 4 oktober om 23:59 uur.

  Nogmaals bedankt en wij wensen jullie een fijn weekend.

  Jullie Farmerama team
   
  tikivogel vindt dit leuk.
 5. Klaartjuh

  Klaartjuh Board Administrator Team Farmerama NL

  Hallo boeren en boerinnen,

  De Open Beta Unity is 2 weken geleden gestart en wij hebben al zoveel feedback van jullie mogen ontvangen en veel spelers die de open beta versie hebben geprobeerd. Daar zijn wij jullie erg dankbaar voor.


  Om een zo goed mogelijk beeld te kunnen krijgen van deze versie willen wij jullie nogmaals aanmoedigen om zoveel als mogelijk in Unity te spelen. Hoe meer spelers daarin gaan spelen hoe meer inzichten wij krijgen over hoe het werkt en verbeterpunten van jullie kunnen ontvangen. Wij zitten nog steeds in de fase dat de Unity versie om verbetering vraagt want wij willen uiteraard dat het optimaal gaat werken.


  Verder zouden wij het heel erg waarderen als jullie de enquete willen invullen, met name deze is zo belangrijk om de Unity versie te kunnen verbeteren en jullie de best mogelijke ervaring te geven met Farmerama.

  Enquête: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWtCxvSRKRMLE-iZQzT9q_rnvQQGiyJbdCcOWmiqNRYG3cxQ/viewform

  Hartelijk bedankt voor alle hulp die wij tot nog toe al hebben mogen ontvangen.

  Jullie Farmerama team
   
  tikivogel en jolanda13 vinden dit leuk.