F.A.Q. Farmerama Unity WebGL Open Beta September 2020

Discussie in 'Technische FAQ's' gestart door Farm_F.A.Q, 28 September 2020.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
 1. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  FAQ Farmerama Unity WebGL Open Beta September 2020

  Geplande start:
  woensdag 30 september 2020 om ca 14:00 uur

  Wij hebben geprobeerd een inschatting te maken van de vragen die jullie zullen hebben en deze verwerkt in onderstaande FAQ. Lees dit goed door.

  Wat is een Open Beta?

  De Open Beta fase is bedoeld als laatste stap in het proces betreft de ontwikkeling voor Farmerama Unity/WebGL Client. In deze stap is de Unity/WebGL client toegankelijk voor alle Farmerama boeren en boerinnen.
  Met de Open Beta fase willen we zien hoe de Farmerama Unity/WebGL client zich gedraagt in de live omgeving, hoe jullie hier op reageren en om zoveel mogelijk de laatste bugs en problemen te vinden en op te lossen.

  Wat zijn de minimale vereisten?

  De Unity/WebGL Client is een niet met Flash te vergelijken technologie en heeft zodoende ook hogere systeemvereisten. We hebben de client intensief getest en we denken, om een acceptabele spelervaring te ervaren, de Farmerama spelers moeten op zijn minst de volgende vereisten op hun pc hebben:

  Besturingssysteem:
  - Windows: 7 SP1+, 8, 10, alleen de 64-bit versie
  - MacOS: 10.12+
  - Linux: Fixed at: Ubuntu 16.04, 18.04 and CentOS 7

  Hardware:
  - CPU: Core i3-3110M (BGA) (release Juni 2012)
  - GPU: Intel(R) HD Graphics 4000
  - RAM: 4GB
  - OS: Windows 7, 64 bit.

  Desalniettemin, de Farmerama Unity/WebGL Client is ook te spelen op computers met lagere hardware specificaties, alleen de laadtijd zal dan wel aanzienlijk toenemen en je zal de animaties uit moeten schakelen of de FPS-snelheid in de instellingen beperken.

  Welke browser kan gebruikt worden?

  Alle recente versies voor de pc van Firefox, Chrome, Edge of Safari. Internet Explorer wordt niet ondersteund en zal dus niet werken in combinatie met Unity.

  Voor de beste ervaring zullen wij altijd aanraden om de laatste versie van Firefox of Chrome (beide de 64 bit versie) te gebruiken.

  Kan het spel gespeeld worden via smarthphone of tablet?

  Nee, dat werkt op dit moment nog niet optimaal. Wij adviseren om een desktop PC/laptop te gebruiken.

  Kunnen spelaccounts beschadigd raken?


  Nee, dat is niet mogelijk.

  Kunnen items op mijn account verloren gaan?

  Nee, dit is onmogelijk. Wel hebben wij wel moeten vaststellen dat in zeldzame gevallen items niet beschikbaar zijn in de Farmerama Unity WebGL versie. In deze gevallen zal je het welbekende 'draaiende bloemetje' gaan zien. Het item zelf is dan nog niet kwijt en zal noggewoon beschikbaar zijn via de Flash vesie en spoedig zullen ook deze items normaal zichtbaar zijn in de Unity Client.

  Waar is de toegang tot Unity te vinden?  Rechtsboven je spel zal je een knop vinden: 'Naar Unity'. Klik hier op en het spel zal automatisch van Flash naar Unity omschakelen.

  knopunity.png
  Wij adviseren altijd om maar 1 account in een browser open te hebben staan, met name als je ook gebruik maakt van de Unity/WebGL client.

  Hoe lang zal het laden binnen de UnityWebGL Client duren?

  Gezien het feit dat de Unity/WebGL technologie een hele andere technologie is dan de Flash technologie zullen laadtijden wat hoger zijn dan de Flash versie.
  Dit zal met name te merken zijn als je voor het eerst gebruik maakt van Unity of na het opschonen van cache/cookies en/of het herstarten van je browser.

  Het is belangrijk om te weten dat de eerste keer opstarten en laden van het spel via Unity meer tijd zal kosten omdat alle inhoud op de achtergrond gedownload moet worden voordat het weergegeven kan worden. En de Unity Client moet eerst gestart worden.
  Dat houd dus in dat de gemiddelde laadtijd wat meer tijd kost dan je gewend bent, wij hopen dat je geduldig kan zijn de eerste keer dat je deze versie start.
  Wanneer je al vaker het spel via Unity hebt gespeeld zal je merken dat de laadtijden weer korter zijn.

  Wij kunnen geen exacte duur aangeven hoe lang het laden duurt aangezien dit erg afhankelijk is van verschillende factoren zoals:
  • Hardware specificaties; als je pc minder goed presteert zullen de laadtijden ook wat langer duren.
  • Internetverbinding
  • Inhoud van je inventaris
  • Gebruik van je browser: het is belangrijk om het tabblad waar de Unity/WebGL Client aan het laden is zichtbaar te hebben en dat je niet in dezelfde browser een andere tab (pagina) er voor hebt staan. En heb bij voorkeur ook geen andere sites open in dezelfde browser, met name geen sites wat ook veel vraagt van je systeem (bijvoorbeeld andere spellen).
  Hoe geef ik bugs en problemen door?

  Meer informatie hierover vind je in dit draadje: Klik hier

  Maar in het kort: kijk eerst of een bug/probleem als is gemeld door iemand. Als dat niet het geval is volg de instructies in bovengenoemde draadje. Wij waarderen alle bug meldingen met de gevraagde informatie.

  Wat als ik Unity Web/GL client niet kan openen?

  Ten eerste blijf kalm! Wees geduldig en probeer het in een andere browser. Als niets helpt geef je gegevens dan door via het volgende formulier: https://forms.gle/ZyQCdEHonQZJVuJM6

  Dit ingevulde formulier zal het Farmerama team helpen om individuele technische problemen op te sporen en te verhelpen.
  En onthoud: we zullen er alles aan doen om alle Farmerama-spelers naar Unity te migreren. Zie ook de aankonding over Unity.
   
 2. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  Hoe vind het verzamelen van aanvullende informatie plaats?

  Het zou fijn zijn als iedereen het volgende formulier kan invullen: https://forms.gle/ZyQCdEHonQZJVuJM6

  Dit helpt het Farmerama team technische problemen te identificeren op basis van individuele gevallen.
  Voor wie wat meer hulp nodig is bij het invullen van dat formulier volgen hier nog enkele aanwijzingen:

  CPU:

  Ga naar taakbeheer. Dit kan op twee manieren 1) klik met rechtermuisknop op de taakbalk onderaan je scherm en kies voor taakbeheer 2) druk tegelijkertijd de volgende drie toetsen in Ctrl+Shift+Esc en kies voor taakbeheer.
  In taakbeheer kies je het tabblad prestaties en ga op 'processor' staan. Je ziet de naam en snelheid van je computer staan.

  GPU:

  GPU is beter bekend als videokaart. GA via start naar 'apparaatbeheer'. Dit kan je ook vinden door met de rechtermuisknop op de startknop linksonder te klikken, in het menu wat dan tevoorschijn komt zie je ook apparaatbeheer staan. Klik dit aan.
  In het scherm van apparaatbeheer zie je ook 'beeldschermadapters' staan. Klap dit menu uit door op > te klikken. Vervolgens zie je daar staan welke videokaart je hebt.

  GPU2:

  Soms zul je meer videokaarten hebben, deze staat bij de andere die je kon vinden volgens de uitleg bij GPU.

  Memory:

  Ga naar het startmenu linksonder en klik op instellingen. Vervolgens kies je voor 'systeem' waar je klikt op 'opslag'. Onder jouw systeem zie je dan een lijn die jouw geïnstalleerde geheugen aangeeft.


  Internet Snelheid:

  De internetsnelheidstest meet de snelheid van uw internetverbinding. Je verbindingssnelheid omvat zaken als downloadsnelheid en uploadsnelheid.
  Wij raden aan je internetsnelheid te testen dmv deze test: https://speed.measurementlab.net/#/

  Wij zijn met name geïnteresseerd in de downloadsnelheid!
   
 3. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  Hoe wordt onze feedback verzameld?

  Voor nu kunnen jullie je ervaringen delen in het volgende draadje: Klik hier Verder komt er eind oktober een enquête waar jullie de Unity/WebGL client kan beoordelen. Meer details over deze enquête volgt op een later moment.

  Zijn er ook veranderingen in het spel in de Unity versie?

  Jazeker, er zijn wat aanpassingen gedaan de markt en ook is Renzo weer terug (hoera!). 0ok zijn er wat kleine visuele veranderingen. De rest van het spel werkt net zoals in de Flash versie maar kan wellicht wel een beetje anders lijken.

  Zijn er al bekende problemen en bugs?


  Ja, dat is al wel het geval maar deze zullen het spel niet direct hinderen of een te groot effect hebben op de spelervaring.
  De problemen die er zijn zijn over het algemeen onbeduidend en uiteraard is het team doorlopend bezig met het oplossen van bestaande en nieuwe bugs.

  De meest voorkomende problemen zijn in deze lijst te vinden: Klik hier voor de lijst met bekende bugs. Deze lijst zal regelmatig bijgewerkt worden.

  Hoe lang zal de Open Beta duren?


  We hebben geen vaste einddatum vastgesteld. Vooral ook omdat we uiteraard naast de Beta werken aan het oplossen van bestaande problemen en aankomende events en aanbiedingen.
  Wij houden jullie op de hoogte indien er een einddatum bekend is.

  Hoe zit het met de (mini) events en aanbiedingen?

  Seizoen 9 is niet geïmplementeerd in de Unity/WebGL client alle overige events en aanbiedingen zijn beschikbaar. Mocht je spelen in de unity versie en je ontvangt in een event een beloning zoals seizoenspunten dan zul je dat niet zien, maar als je daarna via Flash kijkt zal je zien dat het wel is bijgeteld.
  Op dit moment plannen we het zo dat alle aankomende events en aanbiedingen in beide versies (Flash en Unity) beschikbaar zijn.
  Maar houd in gedachten dat alle events/aanbiedingen vanaf 0 ontwikkeld moet worden voor Unity dus het kan gebeuren dat de implementatie voor een event/aanbieding in Unity vertraagd zal zijn of zelfs niet gebeurd. Natuurlijk zullen wij in dat geval jullie op de hoogte houden via de officiële aankondigingen.

  Nog iets anders?

  Ja natuurlijk! Wij zijn jullie dankbaar voor alle steun!
   
  jolanda13 en vinc05 vinden dit leuk.