Veelgestelde vragen nieuwe Algemene Voorwaarden

Discussie in 'Spel FAQ's' gestart door Farm_F.A.Q, 24 Maart 2014.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
 1. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  VEELGESTELDE VRAGEN

  Toelatingsvoorwaarden (Annulering van accounts uit geblokkeerde landen)

  V: Ik woon in een van de landen die in de Algemene Voorwaarden worden uitgesloten. Waarom mag ik geen spellen van Bigpoint meer spelen?

  A: Zoals je waarschijnlijk weet, heeft Bigpoint servers in de Verenigde Staten en de Europese Unie. Doordat er bepaalde politieke sancties en/of embargo’s zijn opgelegd door de Amerikaanse regering, de Europese Unie of bepaalde landen binnen de EU, mag Bigpoint in deze landen haar diensten niet meer aanbieden.
  Hoewel niet alle genoemde landen door sancties of embargo’s van de Verenigde Staten, de Europese Unie of landen binnen de EU getroffen worden, zijn alle spel- en betaalservers van Bigpoint met één grote masterdatabase verbonden en worden dus wettelijk als één systeem gezien.
  Om deze reden en omdat we geen technisch haalbare opties hebben om toegang tot servers binnen een bepaald gebied te blokkeren, hebben we toegang tot onze diensten op de Amerikaanse en Europese servers moeten blokkeren.

  V: Hoeveel spelers worden hierdoor geraakt?

  A: Hoewel we het heel vervelend voor alle betrokken spelers vinden, is het aantal spelers uit de genoemde landen vrij laag en varieert, afhankelijk van het spel, van enkele honderden tot enkele duizenden.

  V: Worden de betrokken spelers hiervoor gecompenseerd of krijgen ze in ieder geval hun abonnementsgeld terug?
  A: Wij zullen alle openstaande bedragen crediteren van abonnementen die doorlopen nadat deze nieuwe voorwaarden in werking treden.


  Toelatingsvoorwaarden (Overdracht van contractuele verplichtingen)

  V: Wat betekent het dat ik automatisch onder de nieuwe Algemene Voorwaarden val als ik 18 word?

  A: Personen tussen 13 en 18 konden altijd al alleen maar onze spellen spelen als ze hiervoor toestemming van hun wettelijke vertegenwoordigers (bijvoorbeeld ouders) hadden.
  De enige wijziging is dat we nu uitdrukkelijk aangeven, dat de rechten en plichten uit deze Algemene Voorwaarden van de wettelijke vertegenwoordiger worden overgezet naar de persoon die 18 wordt.
  Kortom, als je nog geen 18 bent en dus in de meeste landen wettelijk nog niet volwassen bent, moet jouw wettelijke vertegenwoordiger toestemming voor jouw game-activiteiten geven. Nu je 18 wordt, ga je automatisch akkoord met deze Algemene Voorwaarden als je doorspeelt.


  SEPA

  V: Wat is SEPA en hoe werkt het?

  A: SEPA (Single Euro Payments Area) is een systeem waarin op een eenduidige manier de bankcodes bij betalingen worden weergegeven. De specifieke manier waarop ieder land zijn bankcodes, rekeningnummers en andere bankzaken gebruikte is vervangen door een internationaal systeem waarbij IBAN-codes (International Bank Account Number – Internationaal bankrekeningnummer) worden gebruikt.
  Je merkt hier alleen iets van als je een abonnement hebt of andere automatische betalingen doet (bijvoorbeeld voor Premium of boosters).

  V: Wat houdt de melding 5 dagen voor de betaling in?

  A: Volgens de SEPA-reglementen moet de betaler vooraf worden geïnformeerd dat er een automatische incasso op zijn / haar rekening plaats gaat vinden. Hierdoor kun je je abonnement indien nodig annuleren.

  V: Wat moet ik doen?

  A: Je hoeft alleen maar te controleren of wij de juiste IBAN-code gebruiken (de nieuwe bankcode en rekeningnummer). Verder hoef je geen actie te ondernemen.


  Verplichtingen van de gebruiker

  V: Spreekt het niet voor zich dat een speler zich moet houden aan de Algemene Voorwaarden en de Gedragsregels?

  A: Absoluut! Toch leek het ons een goed plan om dit nog eens te onderstrepen in onze Algemene Voorwaarden. Mensen vergeten weleens hoe ze zich moeten gedragen en reageren dan heel verrast als we hun account (tijdelijk) blokkeren.


  Aansprakelijkheden

  V: Kun je een voorbeeld geven?

  A: Stel je voor dat een speler een video plaatst op de forums waarin muziek wordt gebruikt die auteursrechtelijk beschermd is. Denk vervolgens aan een vervelende advocaat die denkt dat wij hiervoor verantwoordelijk zijn en ons vervolgens voor de rechter sleept. Aangezien wij de auteursrechten niet hebben geschonden, s