F.A.Q. Standalone Client December 2020

Discussie in 'Technische FAQ's' gestart door Farm_F.A.Q, 9 December 2020.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
 1. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  FAQ Standalone Client December 2020

  Extra opmerking vanuit jullie team: door persoonlijke omstandigheden en korte tijd die wij krijgen voor vertalen, uitzoeken en afbeeldingen maken beperkt deze FAQ zich nu tot een letterlijke vertaling van een document die wij gisteren hebben ontvangen. Wij zullen alles er aan doen voor het weekend deze FAQ te verbeteren en te voorzien van afbeeldingen voor meer duidelijkheid. Her en der staat de afkorting img dat is een reminder voor ons voor het plaatsen van een afbeelding.

  Onze excuses voor het ongemak


  Wat is de "standalone client"

  Het is een downloadbare client die een eenmalige installatie nodig heeft. Na een succesvolle installatie, kan de client bereikt worden via een desktop shortcut

  Waar kan ik de "standalone client" vinden?

  1. Hier:
  https://www.farmerama.com/?action=externalDownloadUnity
  -> Na openen van de pagina, zal de download direct beginnen.
  2. Als je inlogt in de Unity/WebGL Client, kan je toegang krijgen via de knop img -> Knop zal leiden naar de download pagina (1.)

  Hoe kan ik de "standalone client" installeren?


  Dubbel klikken op het img knopje zal de client automatisch laten installeren. Na een succesvolle installatie kan je gewoon klikken op het icoontje op je desktop en de inlogpagina zal openen. Nadat je ingelogd bent , zal het spel openen en kan je Farmerama spelen. Je mag ook onze help download pagina bekijken

  img


  Wat zijn de vereisten om de "standalone client" te kunnen downloaden?


  Een werkende internet verbinding en je hebt op zijn minst ongeveer 512 MB beschikbare schijfruimte nodig op je laptop/pc, en bij voorkeur geen programma's die op de achtergrond lopen -vooral tijdens de installatie (bij voorbeeld, Skype, netflix) en waarschijnlijk moet je het programma ook toevoegen aan de lijst met vertrouwde programma's in je antivirus. 0ok heb je op zijn minst 2 GB RAM en Windows 7 32 bit.

  Wat als er problemen zijn met de installatie van de "standalone client"?

  Controleer alstublieft of je voldoende vrije ruimte hebt op je pc/laptop en indien nodig: maak ruimte vrij. Kijk ook of je antivirus de benodigde goedkeuringen heeft om het programma te vertrouwen. Natuurlijk heb je ook een stabiele internetverbinding nodig. Alsook, controleer of je nergens anders bent ingelogd met je account. Zoals anders kan maar met 1 account tegelijk spelen.


  Vergeet niet dat je je computer moet herstarten na het downloaden en installeren van de client de eerste keer.

  Afhankelijk van je systeem en internetsnelheid, de download en installatie van de client heeft zijn tijd nodig. Hoe ouder je computer (minder performante cpu) en hoe trager je internetverbinding, hoe langer het proces duurt.

  In het geval niets helpt: Graag een berichtje naar support, zij helpen je graag verder!

  In het geval je nog een ouder operating system gebruikt (vb windows xp of vista) Helaas gaat de client niet werken. 0ok, we leggen momenteel de focus op Windows . Mac en Linux zijn momenteel niet ondersteund, maar we zijn reeds druk aan het werk een oplossing te zoeken voor Mac.


  Hoe de client te vergroten?

  We hebben reeds een zoomfunctie geïmplementeerd; je kan deze vinden in je spel settings img. De zoom functie in het spel zal de grootte van je venster vergroten of verkleinen

  Nog iets?

  JA
  Sommige dingen die belangrijk zijn voor jou om te weten:
  - De wachtwoordmanager wordt binnenkort geïmplementeerd, zodanig dat je je inloggegevens kan bewaren zoals je gewend was.
  - We zullen een spelkader implementeren ook (user id en usernaam zullen terug zichtbaar zijn)
  - We kijken naar een oplossing om de client te "herladen"
  - Natuurlijk is het een lopende taak om alle bekende problemen op te lossen en om het spel bij te schaven.
  Indien je problemen hebt tijdens de installatie of problemen met de client, alstublieft neem contact op met het support team. zorg er wel voor dat je een uitgebreide beschrijving van je probleem bijvoegt, alsook volgende informatie:
  o UserID
  o Operational System type en versie
  o Hardware specificaties (CPU, RAM)
  o Internet connection snelheid
   
  Cornelly52, jolanda13 en tikivogel vinden dit leuk.