Praatgroep - Feestelijk winkelen

Discussie in 'Overig archief' gestart door Klaartjuh, 12 December 2018.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. boerinpetra41

  boerinpetra41 Actieve auteur

  leuk event weer ik ben er klaar voor
   
  Katinka1700 en jolanda13 vinden dit leuk.
 2. riekje111

  riekje111 Forumbewoner

  Ik doe ook weer mee....:)
   
  Katinka1700 en jolanda13 vinden dit leuk.
 3. kakelot69

  kakelot69 Levende forumlegende

  Bij mij ook. Hoewel ik nog steeds wel het idee heb dat varens, rozen en hopplantjes beter droppen dan gewassen met een vergelijkbare tijdsduur maar minder EP, maar geen enkel gewas overtreft mijn veredelde anjers. o_Ok varens niet.
   
  Katinka1700 en jolanda13 vinden dit leuk.
 4. ikkergem

  ikkergem Forumbeginner

  Ik krijg meer dropitems wanneer ik stallen laat staan (geven meer ep) terwijl mn broer zn stallen wegzet en veel minder dropitems krijgt.
  Belangrijke vraag : om meer dropitems te krijgen , gaat het om tijd( langere stallen en bomen), Of gaat het om de meeste ep?
  Ik dacht dat om 1 dropitem te krijgen gemiddeld 800 à 900 ep/tep nodig is. Daarom zet ik , buiten de wac, ook paasjam voor meer ep en gelei vd hoofdman voor meer tp.
  Zou het mogelijk zijn om eindelijk bekend te maken of 1 dropitem ep/tep vraagt ofwel tijd en hoeveel? Zodat we het kunnen berekenen. Alvast bedankt (level 94)
   
  Katinka1700 en jolanda13 vinden dit leuk.
 5. kakelot69

  kakelot69 Levende forumlegende

  EP-boosters hebben geen enkele invloed op de dropkans. Sowieso valt er weinig te berekenen, want het blijft een kans dus er is ook een kans dat een veld geen drop oplevert. Wel is het zo dat grote velden meer dropkans opleveren dan kwartjes, vandaar dat ik altijd ombouw naar grote velden voor ik met SM ga smijten voor drops want ik wil natuurlijk zo weinig mogelijk SM weggooien.

  En dan scheelt het ook nog per event. Laatst met de verborgen objecten dropten mijn geliefkoosde anjers zelfs op grote velden geen 100% (terwijl ze dat bij verreweg de meeste events wel doen), terwijl relatief korte baha-stallen dat wel deden. Dus het is ook nog een kwestie van een beetje uitproberen. Er is ook wel eens een event geweest waarbij juist bomen veel beter dropten dan gewassen.
   
  Katinka1700 en jolanda13 vinden dit leuk.
 6. gigazic22

  gigazic22 Forumbeginner

  • dubbelposten is niet toegestaan. Gebruik 'bewerk' als je iets toe wilt voegen
  Ik heb maar level 84 en heb weinig knechtencoupons daarom staan er grote velden. Tijdens events verzamel ik 25 tot 37 drops met 38 grote velden met varens. Ik heb de indruk dat grote velden meer drops geven (minder gewassen natuurlijk) maar ik kan misschien mis zijn

  wat bedoel je met SM?
   
  Laatst bewerkt door moderator: 12 December 2018
  Katinka1700 en jolanda13 vinden dit leuk.
 7. kakelot69

  kakelot69 Levende forumlegende

  Supermest, die groene druppels. Daarmee kun je de groeitijd van de gewassen met 50% verkorten (of 60% als je de rune in de boom open hebt, geloof ik). Als je dan ook nog witte onschuld en stollen gebruikt zijn je gewassen helemaal snel klaar.

  Klopt, op grote velden is de dropkans groter dan op kwartjes. Daarom ben ik ook pas kwartjes gaan gebruiken om drops te verzamelen toen ik een gewas had dat op grote velden 100% dropte en dat was bij mij de anjer. Als ik me niet vergis zit jij daar met je level 84 nu heel dicht bij, bij de anjer. Zodra je de anjer open hebt zou ik ze neerzetten op kwartjes en de opbrengst gebruiken om te veredelen. Mijn anjers duren nu met water en mest nog geen twaalf uur meer en zijn dus redelijk ideaal om neer te zetten voor de nacht of een werkdag.
   
  Katinka1700 en jolanda13 vinden dit leuk.
 8. leni1955

  leni1955 Levende forumlegende

  Het gaat sowieso om de basis dus alle hulpmiddelen zijn niet van toepassing en zonde om te gebruiken
   
  Katinka1700, jolanda13 en harm-jan70 vinden dit leuk.
 9. kakelot69

  kakelot69 Levende forumlegende

  Nou ja, je kunt natuurlijk wel hulpmiddelen gebruiken die de kans op drops verhogen, zoals howies, de bekers en bepaalde wolkenrijen. En hulpmiddelen die de groeisnelheid vergroten zijn ook nuttig omdat je dan binnen een bepaalde tijdsspanne meer drops binnen kunt halen dan zonder.
   
  Katinka1700 en jolanda13 vinden dit leuk.
 10. schaapje52

  schaapje52 Levende forumlegende

  Ziet er weer leuk uit. :music:

  Ik heb helaas niet veel tijd de komende dagen. Morgen tot 8 uur werken rond half 9 thuis. Dan kan ik pas beginnen en vrijdag ook laat thuis. Dus vanaf zaterdag is bij mij dan pas het echte startschot met cadeautjes inpakken. Lukt het niet dan doe ik een klein stukje mee en zie wel waar het papier op is. xD

  Iedereen veel plezier en succes. Shoppen en nog eens shoppen. Heerlijk. :music:
   
 11. kakelot69

  kakelot69 Levende forumlegende

  Het is ook echt een leuk event. Vorig jaar was ik pas level 65 of zo en toen ben ik maar tot 7 of 8 pakjes gekomen, maar ik had er echt plezier in al haalde ik de rij dan niet. Echt leuk dat ik nog een keer in de herkansing mag xD
   
  Katinka1700, jolanda13 en schaapje52 vinden dit leuk.
 12. schaapje52

  schaapje52 Levende forumlegende

  Als jij nou zaait, dan begin ik een inpakservice. xD

  Vorig jaar vond ik het ook leuk, maar of ik het toen heb gehaald, geen idee.
   
  Katinka1700, jolanda13 en janniekwak vinden dit leuk.
 13. kakelot69

  kakelot69 Levende forumlegende

  Ja hoor, ik zaai wel. Ik zaai altijd wel, al moet ik er op mijn werk voor op de pot gaan zitten met mijn telefoon xD

  Maar dit keer kan ik puffin met rust laten, want vrijdag ben ik vrij. Ik moet zoon (14) van school halen want die heeft dan een lesmarathon van 24 uur achter de rug voor het goeie doel, en als ik hem niet ophaal voorzie ik dat hij de rest van de dag slapend heen en weer rijdt in het boemeltje tussen Zutphen en Winterswijk xD
   
  Katinka1700, jolanda13, janniekwak en 3 anderen vinden dit leuk.
 14. stien56

  stien56 Alwetend orakel

  Ik ga ook weer mee doen

  (En Kakalot - dat boemeltje ken ik - van Zutphen naar Apeldoorn vroeger - naar de klos = kleuterleidsters opleidings school - bestaat al lang niet meer :wuerg:)
   
  Katinka1700, boermars, jolanda13 en 4 anderen vinden dit leuk.
 15. BoerAnnelies

  BoerAnnelies Alwetend orakel

  Nou daar ga ik weer voor hoor. Draaide net een oogstbonus van 100% voor 24uur, dus dat is morgen een lekker begin maken met het nieuwe event :). De dieren die dankzij gisteren nog opstonden leveren me nu ook weer dubbele dieren op, erg fijn.
   
  Laatste bewerkt: 12 December 2018
  Katinka1700, Reggaefeeks, jolanda13 en 3 anderen vinden dit leuk.
 16. leni1955

  leni1955 Levende forumlegende

  Die natuurlijk wel maar niet paasjam e.d. om meer ep te krijgen dat is echt zonde.
   
  Katinka1700, jolanda13 en kakelot69 vinden dit leuk.
 17. kakelot69

  kakelot69 Levende forumlegende

  Zo hehe, mijn anjers staan. Normaal gooi ik altijd rücksichtslos al mijn stallen weg of ze nou klaar zijn of niet, maar dit keer heb ik keurig gewacht tot ze allemaal gaar waren en intussen korte gewassen opgezet. Wat een gedoe zeg, maar eindelijk was alles leeg en kon ik los met mijn anjers xD
   
  Katinka1700 en jolanda13 vinden dit leuk.
 18. -mikmak-

  -mikmak- Alwetend orakel

  ik ga het ook proberen...maar zonder knechten op i-pad zal het niet meevallen...das niet te doen...ben het weekend weer weg dus dat wordt een drama.....jammer....:cry:
   
  Katinka1700, jolanda13 en rikmark vinden dit leuk.
 19. rikmark

  rikmark Forum freak

  Ik ga ook mee doen, heb ook niet zo veel tijd dus ga ook kijken hoever ik kom. Begin vanmiddag al met een slechte start, farm niet omgebouwd dus heel weinig DI :wuerg:
  Ga vannacht het ook eens uit proberen met varens kijken of die hier veel DI opleveren, tot nu toe geven rozenbottels en lange werkplaatsen nog de meeste drops.

  Iedereen heel veel succes.
   
 20. miekje9

  miekje9 Levende forumlegende

  zat toch 48 knechten in compensatie pakket??
   
  Katinka1700, jolanda13 en -mikmak- vinden dit leuk.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.