Praatgroep - Edelweiss vallei

Discussie in 'Speldiscussies' gestart door Klaartjuh, 6 December 2022.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
 1. schaapje52

  schaapje52 Levende forumlegende

  Kan je helemaal geen bomen maken?

  Ik had in het begin dat ik een zurekersenboom wilde maken en dat lukte ook niet. Het scherm springt steeds terug naar de abrikozenboom. Ik had alleen maar abrikozenbomen. Dus je moet wel steeds op de kersenboom of andere boom klikken om deze te kunnen maken en dan kan je ook zien of je genoeg spullen hebt om de boom te kunnen maken. Daar kwam ik dus achter dat steeds verspringt naar de abrikozenboom.
   
 2. annigjen

  annigjen Keizer van het forum

  Ik heb weer hout ingeleverd en kan nu weer wat maken. Maar het vakje van hout blijft nog grijs. Dit gaat bij mij op en af. Ik heb er 2 kunnen maken. Nu houd het weer op
   
  Laatste bewerkt: 15 Maart 2023
  schaapje52 vindt dit leuk.
 3. schaapje52

  schaapje52 Levende forumlegende

  Bedoel je het vakje van de houtmolen? Je moet natuurlijk wel genoeg boomstronken hebben van omgehakte bomen om weer planken te kunnen maken. Niet genoeg blijft die grijs. Heb je stronken in de zaagmolen zitten dan blijft die ook grijs omdat deze dan bezet is.

  Wil je een zurekersenboom en lariks maken daar is wel hout voor nodig. Als het plaatje aanklikt kan je precies zien hoeveel hout je moet hebben voor een boom. Heb je niet genoeg dan staat er een +.
   
  Laatste bewerkt: 15 Maart 2023
  -matthias1952- vindt dit leuk.
 4. annigjen

  annigjen Keizer van het forum

  ik heb genoeg boomstronken. Ik zal wel iets fout doen. Ik kan niets ophalen. Zal morgen weer eens kijken. Mss na de recycling weer.
   
 5. hettie

  hettie Gelegenheidsauteur

  ik kan al dagen mijn bomen niet afhalen in de edelweiss vallei,alleen omhakken terwijl ze nog maar 3 van de 5 keer zijn afgehaald,waarom niet? ik begrijp nog steeds niet hoe het werkt.jammer had zo mooi kunnen zijn maar ik denk dat ik het zo langzamerhand opgeef.heb 4 verschillende bomen gemaakt 1 stukje land erbij en nog 4 badges gemaakt maar geen idee hoe ik verder kom.zit nu in level 8
   
 6. enk52

  enk52 Forum Moderator Team Farmerama NL

  Zoals ik het lees is je opslag van het boomfruit vol. Je zou nog een badge kunnen maken of bestellingen leveren om zo weer plaats te maken. Dan eerst even uit het scherm waar je nu bent en dan zou het weer moeten lukken. Je kan ook wat in de recycling doen.
   
  -matthias1952- vindt dit leuk.
 7. annigjen

  annigjen Keizer van het forum

  Ik heb bijna geen boomfruit. Badge kan ik niet maken, vanwege de boomfruit. Ik lever aan bestellingen. Recycling doe ik 2x per dag. En dan lukt het soms om weer een boom te maken. Ik heb maar 7 zure kers, en 19 alpine abrikoos.
   
 8. enk52

  enk52 Forum Moderator Team Farmerama NL

  Als je zo weinig boomfruit heb zou je ze gewoon moeten kunnen oogsten. Ik kan niet met je meekijken. Daarvoor zou je even een ticket moeten sturen naar support. Wellicht kan je dan weer op weg geholpen worden.
  De alpine abrikoos heeft geen hout nodig dus kan je ook zo bijmaken als je bomenopslag niet vol is en je voldoende grondstoffen hebt.
  Dus eerst kijken of er niets vol is en je voldoende grondstoffen hebt en anders bijmaken.
   
  -matthias1952- vindt dit leuk.
 9. annigjen

  annigjen Keizer van het forum

  Okay dank je wel. Ik heb een ticket gestuurd. ben al blij dat jullie me helpen willen. Ik snap er niet zoveel van. En doe maar iets. Ik zal echt iets verkeerds hebben gedaan
   
  Laatste bewerkt: 16 Maart 2023
 10. -freedom5555-

  -freedom5555- Keizer van het forum

  Klopt het dat je geen badges kan maken van de beukennoten?? of doe ik iets verkeerd...:wuerg:
   
 11. enk52

  enk52 Forum Moderator Team Farmerama NL

  Die heb je nodig voor de level 2 badge
   
 12. hendrika73

  hendrika73 Commandant van het forum

  Ik ben net begonnen en een beetje doelloos aan het (ver)dwalen. Ik ga deze route ook maar eens bewandelen. ;)
  Wel fijn is dat er weer een doel is op de VM velden, alle questen klaar. Nu mooi voorraad maken als het veld open is voor de vallei.
   
  schaapje52 vindt dit leuk.
 13. -freedom5555-

  -freedom5555- Keizer van het forum

  Ach ja zeg, dankjewel, ben gaan kijken en dacht dat je die badjes enkel kon maken met 2x die van level 1.........:wuerg:
   
  -matthias1952- vindt dit leuk.
 14. -matthias1952-

  -matthias1952- Levende forumlegende

  de vallei is heel leuk om te doen. ik ben level 16
  eenmaal je door hebt dat de voorraden in de gaten gehouden moeten worden en dat je moet uitkijken om voldoende badges en hout moet hebben is het wel heel leuk om dit te doen.
  denk ook dat de "diversen" niet te hoog oplopen want dan heb je geen kans om sleutels te verkrijgen.
  heel leuk om ook de grote hoeveelheid gele stallen en ook de grote hoeveelheden spookvoorraden weg te kunnen werken.!!!
  ik ben level 16 en kom steeds boomstammen tekort. maar het komt goed. ben heel mijn actief werkend leven met voorraden bezig geweest en toch vind ik dit heel leuk.
   
  vinc05, schaapje52 en Boeretrien1 vinden dit leuk.
 15. Yzaura

  Yzaura Commandant van het forum

  Ik ben nu level 15 en houd continu twee abrikozenbomen op het veld. In het weekend soms 3. Daarmee heb ik in level 14+15 al veel boomstronken opgespaard. Ik laat de bomen meestal onversneld groeien omdat je er toch geen AEP mee krijgt en ik pas nu weer nieuwe badges kan maken. Ik ben vooral level 2 badges aan het sparen en moet nog 3 level 1 badges overhouden voor level 16. Dus dan heb ik ook niet zoveel hout nodig om bomen te vervangen.
   
  schaapje52 vindt dit leuk.
 16. schaapje52

  schaapje52 Levende forumlegende

  Ik ben nog steeds in level 5 en mist nog 500 AEP en druk bezig met badges maken. Ik heb veel abrikozenbomen op staan voor het hout om weer zurekersenboom en lariks te kunnen maken. Nu veel hout weer op voorraad en ga vandaag weer bomen maken.
  Mijn combi is 3 zurekers, 1 lariks en 6 abrikozen.

  Ik moet nu nog 1 rondje rood voor de zurekers en 2 voor de abrikoos. Dan zijn die vol en ga ik beginnen aan de lariks.
  De klant krijgt nog steeds alleen de takken en is heel blij. Hij maakt een heggetje. xD Al het fruit gaat in de badges en heb alleen het hout iets verandert. Lever nu het gele hout in bij recycle . Zo ben ik druk bezig om verder te komen. Ik heb 1 keer gehad dat ik te veel voorraad had en gauw weer nieuwe bomen moest maken.

  Ik vind het super leuk om te doen en is echt wel mijn ding zo te rommelen met alles. :music:
   
  Yzaura en -matthias1952- vinden dit leuk.
 17. annigjen

  annigjen Keizer van het forum

  Ik ga hier mee stoppen. Vind het niet leuk meer. eergisteren en gisteren 2 apine bomen kunnen maken, vandaag 1. Kom zo niets verder. Voor mij is de lol eraf
   
  schaapje52 vindt dit leuk.
 18. schaapje52

  schaapje52 Levende forumlegende

  Ik weet het ook niet waarom het niet lukt. Misschien toch even laten kijken en ticket sturen. Kan je dat uitsluiten.
   
 19. annigjen

  annigjen Keizer van het forum

  Heb ik gedaan. Geen antwoord nog opgehad. En ik zal het wel fout doen. Maar zou toch niet de bedoeling zijn dat iemand zo vast loopt. Het mag best een uitdaging zijn. Maar dit is echt niet meer leuk
   
  schaapje52 vindt dit leuk.
 20. schaapje52

  schaapje52 Levende forumlegende

  Je kan wel bomen maken alleen erg weinig of helemaal niet. Het is echt niet heel erg moeilijk hoor. Zelfs ik ga als een speer, zeg ik wijs. Je moet bomen planten en zorgen voor je voorraad niet te vol is en planken maken enz. Van al het fruit badges maken.

  Ik heb wel dit hele draadje gelezen en de film op de berg bekeken en spel FAQ Edelweiss helemaal gelezen.
   
  Yzaura en -matthias1952- vinden dit leuk.