F.A.Q. Molen

Discussie in 'Spel FAQ's' gestart door Farm_F.A.Q, 20 Maart 2015.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
 1. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  Hier dan een beknopte uitleg van de "nieuwe"molen.

  Met ingang van heden kan je buiten de lopende productie ook al een "te komen" productie inplannen. In de toekomst zal dit ook nog met verdere producties worden uitgebreid.

  Tevens is er een onderverdeling gemaakt en kan je zelf favorieten toevoegen aan je te maken voer.

  Hoofdscherm:
  [​IMG]

  Je kan dus nu onafhankelijk van het feit of je op je normale akker bent of op bahamarama "beide"molens beheren. Je hoeft dus niet van akkers te wisselen voor je andere molen.

  Indien je het groene + teken klikt "Start nieuwe productie" krijg je onderstaand scherm te zien:
  [​IMG]

  1. Sorteermogelijkheid voor je voer

  2. Als je hier klikt zie je alle soorten voer staan

  3. Als je hier klikt zie je alleen het voer staan wat je als favoriet hebt aangeduid. Je kan een soort voer favoriet maken door op het [​IMG] te klikken. Indien deze gevuld is [​IMG] betekent dit dat deze bij je favorieten weergegeven wordt.

  4. Als je hier klikt zie je alleen het voer staan voor de normale stallen.

  5. Als je hier klikt zie je alleen het voer staan voor de stallen die uit de mysterieuze stallenbouwer komen of konden komen in het verleden.

  6. Hier zal een event tab komen als er tijdens een event "event voer" gemaakt moet worden.

  Als je een bepaalde productie gestart hebt zal dit worden weergeven en kan je een 2e productie op de 2e tab starten, zie onderstaand voorbeeld:
  [​IMG]

  Met het [​IMG] teken kan je de looptijd afkopen met TG

  Met het [​IMG] teken kan je de productie stoppen


  Hier een beknopte video van de werking:
   
  Laatst bewerkt door moderator: 22 Maart 2015
 2. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  Werking van de molen.

  • Voor beide molens heb je drie sloten waarin je afzonderlijke producties van diervoeder kunt opgeven. Zo'n productie in één slot noemen we een batch.
  • Voor elke batch gelden dezelfde regels. Als de batch in slot 1 klaar is wordt de batch uit slot 2 in slot 1 gezet en de batch uit slot 3 verhuist naar slot 2. Slot 3 komt vrij om een nieuwe batch op te geven.
  • De voeders die worden gemaakt in één batch komen pas ter beschikking als de hele batch gereed is.
  • A) Wanneer een batch tussentijds wordt afgebroken krijg je geen voeders uit deze batch.
  • B) Wanneer een batch tussentijds wordt afgebroken dan worden alle ingrediënten terug in de schuur, de watertank of de mesthoop gestort. Echter, indien watertank of mesthoop daardoor hun maximum overschrijden ben je het meerdere kwijt. Je krijgt een waarschuwing te zien alvorens je die batch echt stopt.
  [​IMG]


  Werking van buffs bij de molen

  Een buff is een (tijdelijk) voordeel dat je kan inzetten voor een beter resultaat,

  Voor de molen kennen we de volgende buffs:
  1. De rune Supermolen [​IMG] in de Boom der Wijsheid geeft een 10% snellere molen. Na activeren van de rune is deze altijd geldig en werkt op alle voerproducties.
  2. Het molenabonnement [​IMG] is regelmatig te koop (let op de aankondigingen op het forum). Het halveert de productietijd van al je voer. Het molenabonnement gaat in op moment van aanschaf en is actief exact tot het moment dat het abonnement afloopt.
  3. De Happy Molendag [​IMG] is zeer zeldzaam. Op zo'n dag wordt de productietijd van de molen gehalveerd. Dit werkt dan van het moment dat de dag start (in de eventtimer staat) exact tot het moment dat het event eindigt.
  4. De Valentijns wolkenrij [​IMG] geeft voor de tijd dat deze actief is een 10% snellere molen. De wolkenrij werkt vanaf het moment dat je hem activeert tot exact het moment dat de buff afloopt, 12 uur later. Tijdens de resterende cooldowntijd werkt de buff niet.


  • Bij de start van een batch wordt gecheckt welke buffs actief zijn en tot wanneer.
  Indien de opgegeven voerproductie binnen de looptijd van alle buffs kan worden voltooid dan worden alle buffs volledig benut.
  De buffs worden achter elkaar ingezet dus de versnelling is steeds over de tijd die resteert na het toepassen van de voorgaande buffs.

  Voorbeeld: Supervoer duurt 10 uur.
  Af 10% van de rune blijft 9 uur.
  Af 50% van het molenabonnement over 9 uur resteert 4,5 uur.

  • Indien een buff korter actief is dan de looptijd van de voerproductie, dan wordt dit verrekend zodanig dat de buff geldt tijdens de actieve tijd en niet daarna.
  De timer geeft de werkelijke looptijd over de hele batch aan.
  • Wordt een batch in de wachtrij gezet, dan wordt gekeken of er na de voorgaande batch nog tijd van een buff over is en zo ja dan wordt deze op dezelfde manier als bij de eerste batch in de berekening meegenomen.
  En bij elke volgende batch wordt dat ook zo toegepast.

  • Indien een buff wordt geactiveerd terwijl de molen al bezig is met een voerproductie dan wordt de looptijd van de productie direct herberekend voor de nog te maken voeders.
  De nieuwe resterende looptijd alsmede het totaal wordt getoond.
  Deze herberekening is ook van toepassing op de batch(es) in de wachtrij.


  [​IMG]

   
 3. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  Voorbeelden betreffende de produktie tijden van de molen:

  1. 1 Supervoer + molen abon. + valentijn wolkenrij (waarbij de tijd langer is dan de produktietijd)
  a. berekening: 10 uur -10% (rune) = 9 uur - 50% (molenabon.) = 4½ uur - 10% (wolkenrij) = 4uur 3 min (uiteindelijke produktietijd)

  Uitleg: alle buffs werken na elkaar afhankelijk van de tijd waarop ze geactiveerd zijn - de buff die als eerste is geactiveerd zal dus het eerst meegenomen worden in de berekening. (de rune zal altijd voor de andere buffs komen omdat deze altijd werkt)

  2. 1 Supervoer + molen abon (nog 5 uur werkzaam)., rune en wolkenrij.
  a. berekening: 10 uur - 10% (rune) = 9 uur - 50% (molenabon. voor 5 uur) = 6½ uur - 10% (wolkenrij) = 5 uur 51 min (uiteindelijke produktietijd)

  Uitleg: De verkorte tijd van het molenabon. geldt slechts voor 5 van de 9 uur daardoor zal de 9 uur verkort worden met 2½ uur