Kletstopic speculaasjes

Discussie in 'Geruchten & speculaasjes' gestart door Farm_F.A.Q, 23 December 2013.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
 1. vanDijk1970

  vanDijk1970 Levende forumlegende

  Ik vermoed dat daarmee de Neon light bulb bedoeld wordt, aangezien ik die ook bij opdracht 4 en 6 (beide Diamant) ook terug vind.
   
 2. Lieve

  Lieve Halfgod

  Begrijp iets toch niet goed over die neon werkstal je hebt die neon lamp nodig maar die quest sta nog niet in coöperatieve
  bij engelse zou je 4 picasso paarden en bij ons 3
  Dit is niet meer leuk zo, je bent zolang aan zoeken naar informatie
   
 3. vanDijk1970

  vanDijk1970 Levende forumlegende

  Zie link hieronder en de reactie op de vraag (nogmaals niet negatief bedoeld.)

  https://board-nl.farmerama.com/threads/neon-werkplaats.43074/#post-939382
   
 4. Lieve

  Lieve Halfgod

 5. Yzaura

  Yzaura Commandant van het forum

  • dubbelposten is niet toegestaan. Gebruik 'bewerk' als je iets toe wilt voegen
  Je kunt zo'n lamp winnen bij de quest. Verder neem ik aan ook via de gereedschapskisten.

  Nieuwe quest donderdag zie Engelse FAQ: https://board-en.farmerama.com/threads/treasures-of-the-past.46107/
  Event heeft drie paden die je opent met een sleutel. Aan het begin van het event en aan het eind van ieder pad krijg je de sleutel om 1 pad te openen. Dan krijg je tinctuur om het zaaigoed te produceren in de molen. Om de vijf uur worden je bloembollen om zaaigoed van te maken aangevuld tot vijf als je aantal minder dan 5 is. Zodra je hebt gezaaid, kun je met de oogst weer opnieuw zaaien.
  Ieder deelpad heeft een andere kleur en moet op een ander veld worden gezaaid en geoogst: het hoofdveld, het maanlichtveld en het baha hoofdveld.
  De bloembollen kun je sparen tijdens het afmaken van één van de paden door in één van je molens een hele lange productie aan te zetten. Elke keer als je 5 bollen erbij hebt gekregen, zet je een productie van het huidige eventgewas aan die de bollen opmaakt. Maar omdat er een hele lange productie voor zit, wordt dit eventgewas nooit gemaakt. Elke keer dat je 5 bollen erbij krijgt, annuleer je de productie van het event gewas en verhoog je het aantal dat je maakt met 5. Zo is de voorraad weer nul en wordt na 5 uur aangevuld. Zodra je aan een nieuw event gewas kunt beginnen omdat je daarvoor de nieuwe kleur tinctuur hebt vrijgespeeld, annuleer je het oude eventgewas en kun je veel meer dan 5 startvoorraad produceren van de nieuwe kleur eventgewas. Dat doe je dan in het andere deel van je molen waar de productie wel meteen aan de beurt is. Daarna ga je weer sparen voor de derde kleur eventgewas.

  Je krijgt als beloning 3x5 ambers om 15 puzzles te spelen waarvoor je dan weer extra beloningen krijgt. Het is me alleen onduidelijk hoe je daarvoor aan de puzzlestukjes komt. Misschien hoef je die niet te verzamelen en horen ze gewoon bij de puzzle. Of misschien is het stiekem toch een dropitem?

  Er komt tegelijkertijd ook een uitbreiding voor de maanlichtwereld (https://board-en.farmerama.com/threads/moonlight-mania-content-update.46111/) met een nieuwe gewas en een nieuwe stal. Daar hoort ook een nieuwe quest bij in de cooperatie. Dus het is fijn als je jouw maanlichtwereld veld zo snel mogelijk weer vrij hebt om met de nieuwe maanwereld planten en dieren aan de gang te kunnen. Het is dus slim om je paarse klaver pas als tweede of derde vrij te spelen.

  Voorbeeldje:
  Event start en je krijgt 5 bloembollen. Dus daarmee maak je 5 startzaad en zul je op de normale manier moeten vermeerderen op je veld door te zaaien en de geoogste klaver dan weer te zaaien. Stel je begint met de gele klaver, dan maak je 5 gele klaver en die ga je vermeerderen op je veld. Stel je maakt de gele klaver in je baha-molen, dan is het dus slim om daarna redelijk kortdurende producties in die molen te zetten zodat je elke keer als je een pad af hebt, het niet te lang duurt voordat je de zaden voor je volgende pad kunt produceren.
  Ondertussen zet je dan bijvoorbeeld in je normale molen een productie aan van 8 supervoer of iets anders dat lekker lang duurt. Daarachter nog 8 supervoer, dan weet je zeker dat je derde productie pas veeeel later aan de beurt is. Als derde productie zet je 5 gele klaver klaar zodra je na 5 uur weer bloembollen hebt gekregen. Je voorraad bloembollen is dan weer nul dus zal na 5 uur weer worden aangevuld. Zodra je voorraad weer is aangevuld naar 5 (5 uur later), annuleer je jouw derde productie in je normale molen en zet 10 gele klaver klaar, 5 uur later weer annuleren en je zet 15 gele klaver klaar zodat je bollen weer op zijn en worden aangevuld enz.
  Zodra je het nieuwe spelpad hebt vrijgespeeld en je bijvoorbeeld paarse klaver kunt maken, maak je in je baha molen een veel hoger aantal gewassen met je opgespaarde bloembollen. Anders moet je namelijk elke keer een nieuw gewas met 5 beginnen en duurt het langer voordat je met je veld volop kunt produceren.

  En ik zie dat er donderdag een fijne kortingsdag is en dan dit weekend babyboom. Dus mensen die voor 1 SV een fok aanzetten op donderdag, kunnen die zaterdag of zondag oogsten met babyboom. Scheelt weer supervoer! Voor als je nog een paard nodig hebt voor je neon werkstal. Ik kan niets ontdekken van een event waarvoor je de babyboom nodig zou hebben.
   
  Laatste bewerkt: 29 Mei 2024
  Susannamaria vindt dit leuk.
 6. vanDijk1970

  vanDijk1970 Levende forumlegende

  Ik vermoed dat het antwoord op je laatste alinea in de link waar ik naar verwijs bij reactie#744 terug kan vinden.

  Ondertussen is de quest online terug te vinden btw.
   
  Laatste bewerkt: 30 Mei 2024
 7. thea1963

  thea1963 Forum freak

  Volgens de geruchtenkalender krijgen we over 2 weken een nieuw fokdier in het spel, nu zou het wel fijn zijn als BP even ergens meldt welk dier dit dan word 8)
   
  annigjen, mamiagk en Boeretrien1 vinden dit leuk.
 8. tineke150

  tineke150 Commandant van het forum

  Zou zeker leuk zijn..... en de kalender erg blij mee ;)
   
  annigjen vindt dit leuk.
 9. Tyrany

  Tyrany Grote forummeester

 10. annigjen

  annigjen Keizer van het forum

  Is er al bekend welk fokdier. Dat zou wel fijn zijn
   
 11. thea1963

  thea1963 Forum freak

  Nee, en ik snap ook niet waarom BP dit nog niet bekend heeft gemaakt een kleine week voor het fok event.
  Het enigste dier wat er de afgelopen weken genoemd is in het Hongaarse geruchtendraadje door een speler is de tijger?
  Om 1 tijgervoer te maken duurt dat 36 minuten, dus als het klopt zullen er wel veel spelers niet blij worden met de te late aankondiging,
  vroeger konden we als speler ons nog een aantal weken van te voren voorbereiden op een nieuw fokdier, schijnbaar mogen we dat ook niet meer -.- (zal wel met ''inkomsten'' te maken hebben)
   
  annigjen vindt dit leuk.
 12. annigjen

  annigjen Keizer van het forum

  Okay. Dan zal ik de tijger op de bahama's doen. Voor de zkeerheid. Ik denk ook dat er heel veel spelers niet blij worden als dit niet optijd bekend wordt gemaakt. wel jammer dat het allemaal zo loopt. en zal er niet makkerlijker op worden nu Klaartjuh ook gestopt is. De andere mods hebben meer op hun bordje gekregen.
  Mss dat het met inkomsten te maken heeft. Het is niet fijn dat het zo loopt. Maar tis niet anders. We zullen het ermee moeten doen
   
 13. thea1963

  thea1963 Forum freak

  Er is volgens mij nog door geen enkel orakel iets van een gerucht gepost over het nieuwe fokdier, wel over het volgende event wat ook nog eens volgens de geruchtenkalender tegelijkertijd met het nieuwe fokdier en fokevent moet gaan plaatsvinden, een event met wel 4 eventgewassen :oops::wuerg: , dus dat word waarschijnlijk voor de meeste spelers een zware dobber allemaal tegelijkertijd -.-

  https://board-de.farmerama.com/thre...und-spekulieren-v.121387/page-24#post-5910137
   
  Laatste bewerkt: 7 Juni 2024
  .Fisherman. vindt dit leuk.
 14. annigjen

  annigjen Keizer van het forum

  Dat klopt. Er is van het orakel nog niets geplaats. Al een tijdje niet meer, volgens mij. Maar dat wordt dus een pittig event. Voor spelers die werken zal het helemaal lastig worden.
   
  .Fisherman. vindt dit leuk.
 15. kakelot69

  kakelot69 Levende forumlegende

  Het kan natuurlijk ook nog een heel nieuw dier zijn, zoals indertijd de schorpioen direct als fokdier werd geïntroduceerd. In dat geval valt er niets voor te bereiden en hoeft er dus ook niet tevoren iets aangekondigd te worden.
   
 16. thea1963

  thea1963 Forum freak

  jolanda13, -matthias1952- en Boeretrien1 vinden dit leuk.
 17. Boerke1000

  Boerke1000 Gelegenheidsauteur

  Och kakelot maak me niet zot :);):p
   
 18. Boeretrien1

  Boeretrien1 Keizer van het forum

 19. kakelot69

  kakelot69 Levende forumlegende

 20. theav71

  theav71 Levende forumlegende

  De stal van de tijger is voor bd te koop dus je kan er snel bij maken. Zullen ook genoeg spelers al oranje van hebben. Heb zelf nog een paar pantoffels er bijgekocht, die zullen vast later ook in een quest worden gevraagd.
   
  Boeretrien1 vindt dit leuk.