Hoe zet ik alles neer

Discussie in 'Beginners' gestart door lucki60, 12 September 2020.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
 1. lucki60

  lucki60 Forumleerling

  lieve mensen
  Even een hele andere vraag (ik weet niet of dat hier mag maar dat hoor ik dan vanzelf :p ) Ik begin nu wat meer stallen te krijgen maar op 1 akker is t event, akker 2 de stallen, beetje akker en paar bomen, bij de boom nog maar paar akkertjes vrij 2 werkstallen (kip en konijn) en paar akker. Hoe doen jullie dat qua ruimte? ik moet nog veel meer stallen maar dat gaat toch niet passen? wat is dan de slimste manier?
   
  Laatste bewerkt: 12 September 2020
 2. farmermikkie

  farmermikkie Alwetend orakel

  Er is een goed draadje voor dit soort vragen: https://board-nl.farmerama.com/forums/beginners.118/

  Maar ik zal hier gewoon antwoorden. Er is een kans dat een moderator je vraag verplaatst (en mijn antwoord ook).

  We lopen er allemaal tegenaan dat we ruimte tekort hebben. Dus dan moet je keuzes gaan maken.
  Persoonlijk geef ik events voorrang, omdat daar leuke prijzen te winnen zijn, die je weer verder helpen in het spel.
  En dan zijn er nog gewone quests, waar je er ook steeds meer van gaat krijgen. Kies een doel (sterretjes sparen, ep vergaren, akkers uitbreiden, voorraden opkrikken, boerenduiten verdienen etc.) en ga voor dat doel. Dus wil je bij een gewone quest sterretjes halen om je akkers verder te kunnen uitbreiden bijvoorbeeld, zoek dan een gewone quest waar je met weinig inleveren vrij makkelijk sterretjes krijgt als beloning.
  Wil je meer boerenduiten op je bankrekening, kijk dan eens op de markt welke gewassen/dieren/vruchten/producten/dierenvoer veel opleveren op de markt en ga die verbouwen en verkopen.

  Wat die kippenwerkplaats betreft: die levert eieren. Maar die stal voer je gewone kippen en kippenvoer. Waarschijnlijk is het goedkoper om eieren op de markt te kopen en je kippen en kippenvoer te verkopen. Die broedplaats is een beetje een boerenduitenvreter.
  Er bestaan eierbomen ( en ook melkbomen bijvoorbeeld). Je kunt er 1 verdienen in de boom der wijsheid, een beetje linksonder in de boom. Zo'n eierboom eet niks en levert toch eieren, veel gunstiger dan een broedplaats.
   
  lucki60 vindt dit leuk.
 3. mmans

  mmans Oudgediende

  Allereerst: zo snel mogelijk zorgen dat je meer ruimte krijgt, door vaak te levelen en je sterren in te wisselen voor plek bij die boom. En daarna zo snel mogelijk bahamarama vrij spelen en hetzelfde: zorgen dat je meer ruimte krijgt.
  En kijken, dat je bij het ruilevent een paar leuke bomen krijgt: dat is meen ik volgende week al. Ik zal je een melkboom en een eierboom sturen. Moet je me even een berichtje sturen.
  Dat spaart, zoals farmermikkie zegt ruimte en kippen en koeien uit :) :)

  Suc6!!
   
  lucki60 en farmermikkie vinden dit leuk.
 4. lucki60

  lucki60 Forumleerling

  Allebei bedankt voor de tips :)

  bahamarama heb ik al open. al had ik achteraf gezien die sterren beter voor bij de boom kunnen gebruiken maar dat wist ik toen nog niet. Al vind ik het eiland wel ook leuk :) ik zal de kippenwerkplaats iig vast weghalen zodra hij klaar is
  maar kiezen pffff ik wil al die keuzes haha Dat word moeilijk voor me denk ik. ik wil sterren want dan kan ik veel vrijspelen, om die sterren te krijgen moet ik gewassen dieren of boomvruchten hebben (voorraad) en om daar aan te komen heb ik BD nodig zodat ik t op de markt kan kopen dus het hangt allemaal zo samen (zeker voor iemand zonder geduld ;P ) ehehe wat een moeilijk spel haha
   
  farmermikkie vindt dit leuk.
 5. kakelot69

  kakelot69 Alwetend orakel

  Je hoeft niet per se alle gewassen op de markt te kopen. Je kunt ze ook kopen bij het rode mandje (max. 100 per dag) en dan zelf vermeerderen.

  Sterren zijn relatief snel te vergaren door lagere fokdieren te leveren in de fokquests.

  En wat al die bomen en stallen betreft: daarvan zijn er zoveel verschillende dat je ze toch nooit allemaal kwijt kunt, ook niet als je alle ruimte hebt vrijgespeeld. Wat ik altijd doe is een paar leuke quests uitzoeken om aan verder te werken tussen de events door, en dan zet ik alleen de bomen en stallen neer die voor die quests nodig zijn.

  Op de grote akker heb ik meestal alleen gewas, omdat die ruimte in heel veel events gebruikt wordt voor eventgewassen en dan hoef ik tenminste niet iedere week om te bouwen. Stallen en bomen die ik langere tijd wil laten staan zet ik op de open plek, want die wordt vrijwel nooit (meer) gebruikt voor eventgewas.

  Ik zie dat mmans je al een eier- en melkboom heeft aangeboden, dan doe ik er een honingboom bij. Dat scheelt je weer het neerzetten van een bijenwerkstal xD
   
  farmermikkie en lucki60 vinden dit leuk.
 6. lucki60

  lucki60 Forumleerling

  Bedankt voor de tips :)
  En natuurlijk voor het aanbod van de honingboom. Ik zal zo snel mogelijk die openplek verder openen. dat is al weer iets meer ruimte.
  Het zelf doorvermeerderen is natuurlijk het beste om te doen maar ik koop idd veel bij het rode mandje
  Mijn grootste struikelblok gaat mijn geduld worden haha daar ben ik namelijk niet zo goed in.
  Een opdracht uitzoeken en daar aan werken is misschien wel het handigste idd. want als ik die grote berg opdrachten zie wil ik helemaal te snel. Ik ga er ook maar steeds een paar uitzoeken dat werkt vast beter.
   
 7. kakelot69

  kakelot69 Alwetend orakel

  Je kunt de quests ook favoriet maken, dat scheelt je een hoop gezoek.
   
  lucki60 vindt dit leuk.
 8. Danjal77

  Danjal77 Forumbeginner

  Wat Boerenduiten betreft een makkelijke manier om er veel te verzamelen is tijdens bepaalde oogst events mest te gaan verkopen op de markt. Buiten de events om kost mest rond de 10 duiten per stuk terwijl tijdens de events dit kan kan oplopen tot wel 4000 per stuk.

  Mocht je geld willen investeren in het spel dan kun je voor 5 euro de seizoenspas kopen waardoor je tijdens het seizoen (nieuwe begint op 16 september) behoorlijk wat bomen, stallen, duiten etc kunt verdienen.
   
 9. Vitani94

  Vitani94 Gevorderde

  Ik heb momenteel alleen grote akkers staan en dan bomen om de laatste gaatjes op te vullen, ondertussen draait de molen van zowel de boerderij als Bahamarama eigenlijk altijd wel als ik soorten voer kan vinden die onder een bepaald punt zijn gekomen. Als alle gewassen weer zijn aangevuld tot het punt waar ik het wil hebben ga ik de velden vullen met stallen, van alle stallen die te koop zijn met BD heb ik minimaal 41 op Bahamarama of 44 op de boerderij.

  Voor spelers van een lager level zou ik adviseren om je eerst te focussen op de gewassen, bomen en het maken van voer en daarna pas echt serieus aan de slag met dieren. Tegen de tijd dat je daar dan aan toe bent dan heb je hopelijk genoeg BD kunnen verzamelen om gelijk een veld te vullen met stallen.