Het Farmerama woordenboek en afkortingen

Discussie in 'Index' gestart door Farm_F.A.Q, 29 November 2013.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
 1. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  Hieronder een aantal veel gebruikte termen en afkortingen:

  + (Stal)Classic Stal - vroegere XL-Upgrade
  ++ (Stal)Classic-Stal - vroegere XXL-Upgrade
  Acc Account
  Adobe FlashAdobe Flash (voorheen bekend als Macromedia Flash en daarvoor FutureSplash) is een computerprogramma waarmee animaties, webvideo's en webapplicaties (zoals spelletjes en websites) gemaakt kunnen worden
  AVAlgemene Voorwaarden
  BBD Baby Boom Dag
  BDBoerenDuiten, dit is de munt waarmee in het spel wordt gekocht en verkocht.
  BdW Boom der Wijsheid
  BEPTegenwoordig vaker als TEP aangeduid, maar is dus hetzelfde! De ervaringspunten die je op Bahamarama verzameld. BEP staat voor Bahamarama EP, TEP staat voor Tropische EP. Op Bahamarama zie je hoeveel je er hebt in de gele balk met het omgekeerde hoge hoedje met de bananen eraan.
  BP BigPoint, het bedrijf dat Farmerama maakt en onderhoud. Oók het forum ter ondersteuning van het spel is de verantwoordelijkheid van BigPoint.
  Bug Fout in het spel
  Bugfixes Oplossing van fouten in het spel
  Cache Een opslagplaats in je browser of op je PC, waarin gegevens tijdelijk worden opgeslagen om sneller toegang tot deze data mogelijk te maken.
  CATCourgettte-Appel-Taart, een product uit het ambacht Bakker. Het levert bij opeten een EP-bonus van 60% op de gewassen die je oogst gedurende 18 uur.
  CfA Cash for Action. Een mogelijkheid om onder andere door het invullen van enquêtes en het doen van aankopen TG te verdienen. Hoewel je dit via het spel start (vanuit de bank) ligt de verantwoording voor de aanbiedingen en voor uitbetaling van de TG geheel bij de aanbieder. Bij klachten dien je ook de support van de aanbieder (in het CFA-scherm te vinden) aan te schrijven.
  DIDropitem. Spullen die uit de grond komen tijdens het oogsten. Zoals gereedschap, zout en suiker, bloemendraad en wat je nog meer voor de ambachten nodig hebt. Als ook speciale dropitems die je bij een event kunt krijgen.
  DuifjePrive bericht in het spel - Zie IGM
  EP Ervaringspunten, de punten die je krijgt bij het oogsten op de boerderij en die staan de balk met de omgekeerde hoge hoed.
  FAQ Frequently Asked Questions = veelgestelde vragen. In de FAQ vind je van vrijwel alles uit het spel een beschrijving en/of uitleg. Via de FAQ-index kom je snel bij de juiste FAQ uit. Staat het woord van jouw vraag er niet tussen, kijk dan eens breder. Bijvoorbeeld: je zoekt iets van algemene aard, zoals water. Staat niet in de index... maar er is wel een F.A.Q. "Boer'n Feit'n" die zulke weetjes bevat. Kijk dan daar eens.
  FF Firefox-Browser, een van de browsers die je nodig hebt om op internet te komen
  FlashZie Adobe flash
  FYI For Youre Information = Voor uw informatie
  GC GoogleChrome, een van de browsers die je nodig hebt om op internet te komen
  IE InternetExplorer, een van de browsers die je nodig hebt om op internet te komen
  IGMIn-Game Message... een berichtje binnen het spel dat de ene speler stuurt aan een andere speler. Verzenden doe je via het postkantoor. Werkt grotendeels als gewone mail, maar je kunt slechts aan één persoon tegelijk sturen en alleen binnen het spel. Als je een nieuwe igm hebt ontvangen zie je een envellopje op de wegwijzer op de centrale akker.
  Login Aanmelding in het spel
  Lvl Level
  Mod Moderator. Dit is een ervaren speler (v/m) die op vrijwillige basis helpt het forum in goede banen te leiden. Dat betekent de forumregels bewaken, antwoorden geven waar die kan op vragen van spelers, en de zaken die op het forum aan de orde komen doorgeven aan BP.
  OA Officiële Aankondigingen. Het is verstandig deze minstens een keer per dag te bezoeken. Hier staan de mededelingen van BP, aankondiging van Events, nieuwe features in het spel. En ook in geval van storingen wordt hier het nieuws gemeld.
  Off TopicOff Topic = Niet tot het thema behorende
  On TopicOn Topic = Weer terug naar het thema
  PPJPompoenenjam, ambachtsproduct dat bij opeten 4 uur lang één stuks extra oogst geeft, ongeacht de akkergrootte.
  rl Real life = Het echte leven
  scrollen Het beeld of een menu naar beneden of naar boven bewegen
  SIDDat is geen afkorting maar de naam van de luiaard die je ziet als je een extra EP bonus hebt. Oók bij lagere en hogere percentages.
  SMSupermest. Dit verkort de tijd dat een gewas nodig heeft om oogstklaar te worden.
  S-Mod Super Moderator
  SPAM Onnodig vullen van forum of chat met niet ter zaken zijnde dingen
  SVSupervoer. Dit verkort de tijd dat stallen en werkstallen nodig hebben om oogstklaar te worden.
  TEPDe ervaringspunten die je op Bahamarama verzameld. BEP staat voor Bahamarama EP, TEP staat voor Tropische EP. Op Bahamarama zie je hoeveel je er hebt in de gele balk met het omgekeerde hoge hoedje met de bananen eraan.
  TGTulpGuldens. Dit is de munteenheid die correspondeert met Euro's. Oftewel echt geld. 1 TG = 3,3 eurocent. Je kunt ze kopen via de bank. En soms verdienen in het spel. TulpGuldens maken het spel gemakkelijker, maar je hebt ze niet persé nodig om te kunnen spelen.
  TGC Top Gamers Club. Uit de actieve spelers kiest BP regelmatig een aantal die lid worden van deze club. Dat kost niks. Het geeft voor de duur van het lidmaatschap enkele extra's.
  Thread Post in het forum
  TSTopic Starter of Thread Starter, hiermee wordt de persoon aangeduid die een draadje (thread) is begonnen. Dat is ook degene die mag vragen een draadje op slot te doen. (Maar een moderator kan daar ook zelfstandig toe besluiten).
  UiltjePrive bericht in het spel - Zie IGM
  User Speler
  WACWortel-Appel-Chutney, een ambachtsproduct uit de jammakerij. Het geeft gedurende 18 uur twee stuks extra oogst op al je gewassen.
  WW Woelige Weide, tweede veld dat je kan vrijspelen op de boerderij.
  XL Eerste boom / stal upgrade
  XXL Tweede boom / stal upgrade
   
  Laatste bewerkt: 20 December 2013