Farmerama weer een boerderij

Discussie in 'Update- en ideeënpool' gestart door Batsheba, 28 Oktober 2018.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Batsheba

  Batsheba Doorzetter

  Als een event er nu eens als volgt zou uitzien:
  In plaats van een kaart met een doolhof, een memoryspel enz…krijg je een kaart waar 40…50…virtuele boeren op te zien zijn. Eén van de boeren vraagt een aantal (reeds bestaande gewassen) boomvruchten, dieren. Een andere boer idem, volgende precies hetzelfde. Uiteraard vragen ze niet allemaal hetzelfde. Je kan kiezen welke boer je als eerste bediend want je kan zien wat elke boer wil door er met je cursor overheen te gaan. Alles wat gevraagd wordt is ook te koop of te verkopen op de markt.
  Strategie: bedien die boeren eerst waarvoor je de gevraagde goederen in voorraad hebt of toch bijna. Ondertussen kan je de gewassen, vruchten en dieren telen die de andere boeren vragen.

  Bij een ander event dezelfde boeren maar dan moeten ze één voor één worden voorzien van de gevraagde goederen. Deze boer verdwijnt zodra je de gevraagde goederen hebt geleverd en dan komt de volgende. Moeilijkheidsgraad ligt wat hoger omdat je nu niet weet wat de volgende boer gaat vragen.
  Strategie: zorg dat je van alles genoeg voorraden hebt. Anders gezegd: ga weer boeren op je akkers, zaai en oogst patatten, tomaten, haver, lelie, knolraap, uien…Niks mini-games, geen eventgewassen maar zaaien en oogsten met de bestaande dingen. Dan wordt daar ook nog wat mee gedaan en zijn we weer boerderijtje aan het spelen.

  Elke boer betaald met o.a. BD, SM,SV, EP, TEP, Knechtencoupon, Mysteriestal, Stekje en uiteraard ook Sieritem voor de wolkenrij. Wolkenrij te verdienen bij de laatste boer of bij moeilijke events (lever lang gewas, meer dieren….) iets eerder.

  Af en toe toch maar een mini-game want veel spelers houden er wel van.
  Voorbeeld: Een boer wil geen items uit je schuur maar een grote ketel erwtensoep. Maak soep in de molen met erwten, prei…enz…en zout (wordt daar ook nog eens wat mee gedaan) én dropitem. Bouillonblokjes.xD
  Of een hutsepot.:wuerg:
  Gaan heel veel dingen in. Maken in de molen met hutsepotprut en kruidentuiltjes.
  Of een taart…of nog wat anders.
  Dropitem: soeplepel…borden…servetten…verzin maar wat.

  Nog een mini-game. (in een volgend event) Na tien boeren bediend te hebben eerst mini-game spelen om de tien volgende boeren te kunnen bedienen. Bijvoorbeeld: stuur de 10 reeds bediende boeren eerst naar huis om plaats te maken voor de volgende. Hoe je dat moet doen? Geen idee maar de slimmeriken van BP kunnen daar wel iets op verzinnen.

  Het hoeven niet altijd boeren te zijn maar kunnen ook dieren zijn die wat willen. Event ziet er dan als volgt uit: een kip wil terug naar haar hok. Voeder ze een aantal keren met bestaande gewassen en ze gaat een stapje vooruit richting hok. 200 tarwe één stapje vooruit, 250 mais twee stapjes…SV vijf stapjes. Aangekomen en prijs verdiend. Stapjes die de kip maakt te volgen via een groene balk.
  Een koe wil gemolken worden. Eten geven (bestaande gewassen) tot balkje (en uier) vol is. Melken en verzamel zo een aantal liter melk. Melk geleverd en prijs verdiend.
  Schapen scheren enz… 10, 20, 30 …10 dagen lang en einde event. Sieritems binnen, wolkenrij binnen en einde event.

  Baha-event. Lever aan de dierentuin apen, leeuwen, haaien, papegaaien… Breng zieke dieren naar het dierenhospitaal en maak ze weer gezond. Lever aan de strandbar wijndruiven, ananas… lever aan de toeristen, hotels, restaurants, bloemenwinkels, bevolking….in een prachtig opgezet event zoals we dat van BP gewend zijn…maar met bestaande gewassen, bloemen, boomvruchten. Maak in de molen cocktails voor de toeristen mét eventueel dropitems…

  En zie, we zijn weer boerderijspelletje aan het spelen.:music:
  Afgelopen met eventgewassen, weer zaaien en oogsten met wat er al lang is en BP mag gerust zijn mandjes en andere dingen blijven verkopen.

  Kalenders (Halloween, Advent…) mogen blijven. Renzo mag blijven, stallenbouwer, stekjes, trein…mag ook blijven. Volle Maan ook oké.
  Oneindig veel te doen met de boerderij en met wat er in de schuren staat te verrotten en te vervallen. Oneindig veel events te bedenken waarbij boeren weer aan het boeren zijn.
  Als ik het voor het zeggen zou hebben dan wordt mijn boerderij weer een boerderij en gaat de speeltuin dicht.
   
  Laatste bewerkt: 28 Oktober 2018
  ansimon, LadyPig73, Reggaefeeks en 21 anderen vinden dit leuk.
 2. HofvanDromen

  HofvanDromen Levende forumlegende

  Heel mooi idee en plan ...en fantastisch hoe je het heb uitgewerkt en uitgedacht ...
  Van mij mag het komen ...:inlove::inlove:
   
  lovely, jolanda13, Daxter1966 en 6 anderen vinden dit leuk.
 3. charme63

  charme63 Forum-ambassadeur

  dan heeft het eindelijk eens nut om een voorraad op te bouwen en het plezier om te farm op peil te houden ik vind het ook een heel goed idee...mooi uitgewerkt :inlove:
   
  lovely, jolanda13, Daxter1966 en 5 anderen vinden dit leuk.
 4. CorinneB

  CorinneB Forumkoning

  Geweldig idee. Ik hoop dat ze er iets mee willen doen, want het zou het spel weer een stuk prettiger maken. De laatste tijd hebben ze bij de organisatie hoofdzakelijk aandacht voor zeer tijdrovende minigames.
   
  lovely, jolanda13, HofvanDromen en 4 anderen vinden dit leuk.
 5. Batsheba

  Batsheba Doorzetter

  Voor alle duidelijkheid, het was niet mijn bedoeling om een event in mekaar te boksen maar om, aan de hand van een voorbeeld, aan te tonen dat een event net zo goed op de boerderij kan worden gespeeld in plaats van in het geld slorpend, tijdrovende en ‘dag-en-nacht-open’ Lunapark hier in de achtertuin.
   
  lovely, Susannamaria, jolanda13 en 4 anderen vinden dit leuk.
 6. leni1955

  leni1955 Levende forumlegende

  Ik vind het een top idee.
   
  lovely, jolanda13, HofvanDromen en 4 anderen vinden dit leuk.
 7. Daxter1966

  Daxter1966 Levende forumlegende

  Goed idee , veel beter dan de tijdrovende minigames
   
  lovely, jolanda13, hwjstolwijk en 3 anderen vinden dit leuk.
 8. -Coco1968-

  -Coco1968- Levende forumlegende

  leuk, jammer dat je me niet een berichtje kunt sturen wanneer het er ook komt.
  Gewoon met de hand op hele velden kunnen zaaien en oogsten zonder dat het dan al duidelijk is dat je geen noemenswaardige prijzen hebt.

  Ik ben ongeveer door mijn knechten heen, de extra velden die er in 2018 bijgekomen zijn, zijn mij teveel geworden, dus ik stop voorlopig.
   
 9. fricor

  fricor Commandant van het forum

  Coco, jammer om dit te lezen. maar ik begrijp je goed.
  zonder knechten kun je niet meer spelen zoals je gewend bent.
  en zonder tg uit de bios en weinig coupons als beloningen wordt het steeds minder.

  meer events waarbij uit je voorraad geleverd moet worden ; prima.
  maar dan wel in normale porties en niet van die grote hoeveelheden.
  idee leuk uitgewerkt. ik ben voor.
   
  lovely, jolanda13, charme63 en 2 anderen vinden dit leuk.
 10. Butsmuts

  Butsmuts Forum prof

  Zonde om te lezen, maar ik heb er zeker begrip voor. zelfs al zou je op alle velden comfortvelden neer leggen, zonder knechten is het met alle velden open niet meer te doen. Tenzij je RSI voor lief neemt.

  Het uitgewerkte idee van de TS is idd top. ben benieuwd of er feedback komt van uit BP.
   
 11. schaapje52

  schaapje52 Levende forumlegende

  Jammer Coco, dat je er voorlopig mee stopt.

  Bovenstaand idee vind ik helemaal top. Je kan hier een heel mooi event omheen bouwen met uit de schuur leveren en tevens zelf zaaien wat je te kort komt. o_Ok kan je het op de markt kopen of verkopen. Op dit moment heb ik bijna geen voorraad omdat ik elke event mee deed en dan kom je niet meer toe aan aanvullen. Kopen kan ook, maar dan gaat je bd wel heel hard. Ben benieuwd of dit ooit gaat komen.
   
  lovely, -Coco1968-, jolanda13 en 1 ander persoon vinden dit leuk.
 12. Fam.Farmer

  Fam.Farmer Teller

  Op zich een heel leuk idee, maar dit soort events hadden we ook laten we zeggen een jaartje of wat geleden, alleen toen werd er gezegd dat de events wel heel eentonig waren en dat de meeste boeren dan gewoon uit voorraad konden leveren en dit saai werd. Nu slaan ze wel heel erg door in de andere richting trouwens.

  Als ze dit soort events (idee van Batsheba) zouden gebruiken tussen de bestaande zodat er een evenwichtige balans zou zijn, dan ben ik zeker voor. Maar alleen maar dit soort events?

  Dat er iets moet veranderen is hoop ik wel duidelijk bij BP maar of ze dat doen en hoe?

  We zullen wel zien of er iets gebeurd of niet ;)
   
  Laatste bewerkt: 10 November 2018
  Hexia, charme63, harm-jan70 en 1 ander persoon vinden dit leuk.
 13. schaapje52

  schaapje52 Levende forumlegende

  Er is zo veel variatie mogelijk om een event te bedenken. Het hoeft inderdaad niet alleen leveren uit de schuur te zijn.

  Bijvoorbeeld:
  1 een event zoals hierboven beschreven.
  2 een event met event gewas.
  3 een event met alleen leveren van het land met dieren en bomen.
  4 een event met leveren uit de schuur, van het land met gewas, dieren en bomen en event gewas
  5.een event dat je een nieuw dier krijgt en daar ook van moet inleveren en tevens met gewas voor eten voor het dier.
  6. een event met dieren leveren en ook dat je van werkstallen moet leveren, alles van het land
  7. een event waar je in de molen iets moet maken, daarnaast bijv producten uit de ambacht schuur.
  8. een event waar je 2x kan inleveren. 1x voor beginners, werkende en 1x voor de ver gevorderden. Daarnaast is er dan de mogelijk om beiden te doen voor die dat willen.
  9. een event alleen op grote velden.
  10. een event waar zowel de farm, Baha en vollemaan aan mee doet.
  11. een event dat de stallen en bomen op het land moet neerzetten en na xxx tijd komen die uit en kan je inleveren. Daarna weer opnieuw stallen en bomen plaatsen en weer uit laten komen en inleveren. Op een ander veld dan bijv weer gewas zaaien.
  11 een event waar je ook nog het fokken en de trein bij betrekt. Je moet bijv een paar dieren fokken die zet je dan weer op de trein en je krijgt een nieuwe stal/werkstal waar je de dieren of uit de werkstal weer van moet inleveren. Daarnaast heb je natuurlijk ook weer gewas nodig die je dan ook moet zaaien.

  Vele mogelijkheden dus volgens mij. Ik ga het niet allemaal uitwerken, maar gewoon een opzet van wat er allemaal mogelijk is.

  Het is ook wel leuk dat er een keer een andere prijs is te verdienen ipv altijd maar de wolk. ;)xD
   
  Laatste bewerkt: 10 November 2018
  hwjstolwijk, Batsheba, kakelot69 en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. kakelot69

  kakelot69 Levende forumlegende

  Sowieso, een beetje afwisseling kan nooit kwaad. Niks mis met een zaaievent met eventgewassen en dropitems en molenproducten, maar na een jaar alleen maar van dergelijke events gaat dat ook vervelen.

  En een event met bestaande gewassen kun je natuurlijk ook voor iedereen gelijk trekken door te belonen voor het oogsten in plaats van voor het leveren, zo'n beetje als met tijdquests.
   
  Batsheba, harm-jan70 en schaapje52 vinden dit leuk.
 15. Ellis1990

  Ellis1990 Forumleerling

  Wat ik zelf persoonlijk dan weer een beetje jammer vind of zelfs een beetje onlogisch. Dat las je bijvoorbeeld de Halloween opdrachten niet voltooid hebt ze wel in je opdrachten lijst blijven staan. Als je ze toch niet meer kan voltooien verwijder ze dan gewoon. Maar dat is mijn mening ;)
   
 16. -doppie-

  -doppie- Levende forumlegende

  Bij de volgende keer met volle maan kun je gewoon door met die questen
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.