{F.A.Q.} Kuikenschool

Discussie in 'Spel FAQ's' gestart door Farm_F.A.Q, 14 November 2013.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  • Algemeen

  In de kuikenschool wordt verondersteld, om ervaren spelers de mogelijkheid te bieden, zorg te dragen voor nieuwe spelers. Het basis idee is, dat ervaren spelers nieuwe spelers helpen als "kuikens". Het systeem gaat er eigenlijk om, om ervaren en nieuwe spelers samen te brengen.
  Voor nieuwe spelers biedt het systeem nieuwe manieren en hulp voor een betere integratie in de Farmerama gemeenschap. Bovendien verlengd de sociale interactie nieuwe mogelijkheden tussen de mentor en de "kuikens" '.

  • Korte omschrijving

  Om een mentor te worden, moet een speler level 40 hebben bereikt. Zij hebben een beperkte hoeveelheid "kuikenslots", te beginnen met drie.
  Klik op het "kuikenslot" en start de zoektocht naar een mogelijke "kuiken". Als er een "kuiken" wordt gevonden, is het aan de mentor om te accepteren, zodat het "kuiken" begeleidt kan gaan worden. Bovendien, elke keer dat een "kuiken" level up gaat, krijgt de mentor ep. Wanneer een "kuiken" level 40 bereikt, eindigt de mentoring. Vanaf dit punt kan het "kuiken" voor zichzelf zorgen. Toch zal de verbinding met zijn/haar mentor blijven.

  • Mentor

  De mentor is level 40 of hoger. Hij/zij zal beginnen met 3 "kuikenslots", maar je kan er meer ontgrendelen (zie schema hieronder) max is echter 5 slots. Een mentor kan stoppen met een van zijn "kuikens" als hij/zij dat wil, maar dan zal hij/zij worden bestraft door het ontvangen van een 24-uurs cooldown, voor het betreffende "kuikenslot". Op deze manier voorkomen we, dat mentoren misbruik maken van de "kuikens".

  Kuikenslots
  Aantal kuikens
  Nodig voor vrijspelen
  1Vrij bij aanvang
  2Vrij bij aanvang
  3Vrij bij aanvang
  4Sociaal level 3 als mentor
  5Sociaal level 5 als mentor
  • Kuikens

  Voor de start van de functie(kuiken), worden alleen nieuwe spelers die de oefening(tutorial) voltooid hebben. Later hopen we dit uit te breiden, zodat meer spelers kunnen deelnemen. Al deze spelers kunnen deelnemen aan het mentoring systeem, maar ze zijn ook in staat om het te verlaten, als ze het spel willen verkennen op hun eigen houtje. Als een "kuiken" besluit het mentorsysteem te verlaten, dan kan hij/zij altijd nog besluiten om toch weer terug te gaan, totdat hij level 40 heeft bereikt. "Kuikens" zullen de mogelijkheid krijgen hun mentor elke 12 uur (de tijd kan later worden aangepast) te verlaten, als ze ontevreden zijn. Ze kunnen dan zelf een nieuwe zoeken. "Kuikens" behouden hun verbinding met hun mentor, zelfs als ze volwassen worden, ze blijven in de vrienden-lijst.


  "Kuikens" zullen in staat zijn om hun mentor's andere "kuikens" zien. Daarnaast zullen zij ook in staat zijn om te communiceren met hen, wat betekent, dat ze ingame messaging (berichten sturen binnen het spel) kunnen doen met ze en/of geschenken sturen (normale, geen mentor geschenken).
  [​IMG]

  • Middelen

  De mentor kan dienstenpunten verdienen, door interactie met zijn kuiken(s) die de kuiken "dienstenmeter" zal vullen. Een volledige dienstenmeter kan worden ingewisseld voor sociale punten voor de mentor. Deze kunnen worden gebruikt voor bijzondere dingen, maar tellen ook voor de sociale ervaring. De sociale ervaring zal weer resulteren in hogere sociale niveau's om zodoende extra items te verkrijgen.

  • Dienstenpunten

  Dienstenpunten kunnen worden verkregen voor de mentor, door de interactie met de kuikens (ontvangen van berichten en geschenken van de kuikens). Deze dienstenpunten worden gebruikt voor het vullen van de dienstenmeter.(zie hieronder)

  Dienstenpunten (mentor <-> kuiken interactie)
  [​IMG]

  Als een kuiken aan zijn mentor het dienstenpakket schenkt, ontvangt de mentor alleen die punten die in het pakket opgenomen zijn. Andere geschenken die door het kuiken zijn verstuurd bevatten geen dienstenpunten.

  • Dienstenmeter

  Een volle dienstenmeter kan door de mentor worden omgewisseld voor sociale punten(zie de lijst hieronder). Indien de mentor geen volle dienstenmeter heeft, krijgt hij/zij geen extra punten van dit kuiken. Zoals je hieronder kunt zien, kun je de dienstenmeter maximaal 30 keer inwisselen.

  [​IMG]

  • Sociale punten

  De mentor kan sociale punten krijgen, door het inruilen van een volle dienstenmeter, wanneer 1 van zijn/haar kuikens een niveau hoger komt, of het kuiken behaalt level 40. Ze kunnen worden uitgegeven door de mentor, in de mentor-shop (ontsluiten nieuwe items) en ze verhogen de sociale ervaring van de mentor.

  Kuiken level-up punten

  Kuiken levelSP beloning voor level-up
  22
  33
  43
  54
  65
  75
  86
  97
  107
  118
  128
  139
  1410
  1511
  1612
  1712
  1813
  1913
  2014
  2114
  2215
  2316
  2416
  2517
  2617
  2717
  2817
  2918
  3018
  3118
  3219
  3319
  3419
  3520
  3620
  3721
  3822
  3925
  4030
  • Sociale level

  Het sociale level van een speler, is het totaalplaatje van zijn/haar verzameling van sociale punten.
  Eenmaal voldoende sociale punten verkregen, dan stijgt de speler naar zijn volgende sociale level.
  Kom je in hogere sociale levels, dan ontgrendelen zich nieuwe secties in de Mentor-shop (zie hieronder) en op niveau 3 en 5 wordt een extra kuiken-sleuf ontgrendeld (Zie Netwerktaakverdeling kuiken slot). Opmerking: een mentor zal geen level verliezen wanneer hij/zij een uitgave doet uit de mentor-shop.

  Sociale levels

  Sociaal levelSociale punten nodig voor level
  11000
  22500
  35250
  49050
  5-
  • Mentor-shop.

  De mentor-shop kan de mentor gebruiken voor zijn sociale punten aan verschillende items. Het bestaat uit meerdere secties, waarvan de hoogte kan worden ontgrendeld door het stijgen in level. Elke sectie bestaat uit 5 onderdelen (kan later wijzigen). Deze is opgesplitst in twee verschillende categorieën. De eerste categorie bestaat uit het verkrijgen van een éénmalig item, in de tweede categorie kunnen terugkerende items worden verkregen. Deze items kunnen worden verworven, op een dagelijkse of wekelijkse basis.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Opmerking:
  Is de speler al een premium, dan wordt dit met 1 maand verlengd
  Is de speler geen premium, dan 1 maand premium zilver!

  • Mentor-Kuiken

  Mentoren kunnen hun kuikens speciale items geven. Deze zullen hun helpen in het begin van het spel. Dit kunnen cadeau's zijn van zowel Boerenduiten(BD) als Tulpguldens(TG). De meeste cadeau's zullen verbonden zijn aan het level, waarin het kuiken zich bevindt. De cadeautjes zullen dus verschillend zijn voor elk kuiken. Het aantal te versturen cadeau's voor de mentor, hangt af van het aantal kuikens dat de mentor heeft. De mentor kan 1 gratis cadeau per dag naar zijn kuiken sturen.

  Mentor --> Kuiken cadeaus

  CadeauAantalOntgrendel vereiste
  Mest20Start
  Water20Start
  Appelboom1Start
  Supermest3Start
  Kippenhok1Start
  konijnenhok1Kuiken level 4
  Gereedschapskist1Kuiken level 8
  Broedplaats1Kuiken level 8
  Pruimenboom1Kuiken level 10
  Angora-scheerhok1Kuiken level 13
  Perenboom1Kuiken level 16
  Perenboom XL1Kuiken level 18
  Parfum2Kuiken level 21
  Supervoer2Kuiken level 22
  Paardenstal1Kuiken level 26
  Sinaasappelboom1Kuiken level 32
  Suiker2Kuiken level 38-40
  Zout2Kuiken level 38-40
  Bloemendraad2Kuiken level 38-40
  • Kuiken-Mentor

  Voor het kuiken is het mogelijk, om kleine ambachtspakketjes naar zijn mentor te sturen. Bovendien kunnen ze een dienstenpunten cadeautje sturen. Dit cadeau bevat punten voor de dienstenmeter en deze zal daardoor gaan stijgen en is een beloning voor de goede begeleiding van de mentor. Kuikens kunnen 1 keer per dag een mentorcadeautje sturen net zoals voor de gewone cadeau's geldt.

  [​IMG]


  • Avatar maken

  Mentoren en kuikens hebben de mogelijkheid om samen een avatar te maken. Mentoren hebben een volwassen dier en kunnen het dier kiezen, alsmede het geslacht (haan/kip). Kuikens hebben het jonge dier en kunnen geen geslacht kiezen. Maar ze kunnen het wel veranderen met verschillende aanpassingsopties.

  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door moderator: 26 Augustus 2014
 2. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  Beknopte handleiding chicklet. (leerling)

  Bij een nieuw account zal na het voltooien van de tutorial, het woonhuis gaan wiebelen:
  [​IMG]

  Na het kiezen van de kuikenschool, gaan we op zoek naar een mentor voor je. Onderstaand scherm zal dan zichtbaar zijn:

  [​IMG]

  Na circa 30 - 60 minuten (afhankelijk van het aantal vrije mentoren), krijg je onderstaande scherm:
  [​IMG]

  Hierna ben je toegevoegd bij de mentor en zal je deze ook terugvinden in de kuikenschool:
  [​IMG]
  Tevens zie je hier de overige leerlingen van je mentor.

  Het aanpassen van je uiterlijk kan als volgt:
  [​IMG]


  Mogelijkheden met je mentor:

  Je hebt hier een 2-tal mogelijkheden:
  1, Dagelijks verzenden van een cadeau. (bij dagelijks gebruik krijgt je mentor hier punten voor)

  2. Het sturen van een normale In Game Message

  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door moderator: 26 Augustus 2014
 3. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  Beknopte handleiding mentor (leraar)

  Nadat je je hebt aangemeld als mentor, is het wachten op je leerlingen, indien er een leerling voor je gevonden is, krijg je onderstaand scherm te zien, waar je deze leerling aan kan nemen:
  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door moderator: 26 Augustus 2014
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.