{F.A.Q.} Flash problemen

Discussie in 'Technische FAQ's' gestart door Farm_F.A.Q, 14 November 2013.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  Voor het geval jullie nu dachten dat Adobe Flash alleen crasht bij Farmerama, kijk eens op de help pagina van Firefox: http://support.mozilla.org/nl/kb/adobe-flash-plug-in-gecrasht

  [​IMG]

  De Adobe Flash-plug-in is gecrasht - Voorkomen dat dit nogmaals gebeurd

  Het bericht De Adobe Flash-plug-in is gecrasht wordt weergegeven als de Flash-plug-in onverwacht niet meer werkt. Opnieuw laden van de pagina zal de video, het spel of de animatie meestal weer doen afspelen.
  Als Flash blijft crashen, zou bijwerken naar de nieuwste versie van Flash, het probleem voor de meeste mensen moeten verhelpen. In sommige gevallen kan het nodig zijn een downgrade van Flash naar versie 10.3 uit te voeren. Dit artikel beschrijft beide oplossingen.
  Noot: dit artikel is specifiek bestemd voor gevallen waarin Flash crasht. Als u problemen ervaart zoals video’s die als een zwart, wit of grijs vlak verschijnen en nooit worden afgespeeld, zie dan Flash 11.3 laadt geen video’s in Firefox.


  Inhoudsopgave
  Oplossing 1: Flash bijwerken
  1. Ga naar de Flash Player-downloadpagina bij Adobe.com en download het Flash-installatieprogramma. Waarschuwing: Adobes downloadpagina kan een selectievakje voor optionele software (zoals Google Chrome of McAfee Security Scan) bevatten dat standaard is geselecteerd. Als u het selectievakje niet leegmaakt voor het downloaden, wordt die software op uw computer geïnstalleerd zodra u het Flash-installatieprogramma opent.
  2. Sluit Firefox nadat het downloaden is voltooid. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox (menu Bestand in Windows XP) en klik daarna op Afsluiten.
  3. Open het Flash-installatiebestand dat u hebt gedownload en volg de instructies.
  Noot: als u problemen hebt met het Flash-installatieprogramma van de downloadpagina van Adobe, kunt u het volledige Flash Player-installatieprogramma rechtstreeks vanaf Adobe.com downloaden.

  Oplossing 2: downgraden naar Flash 10.3

  Als het bijwerken van Flash naar de meest recente versie het probleem niet heeft verholpen, kunt u proberen Flash te downloaden naar versie 10.3.
  Waarschuwing: Flash 10.3 wordt niet automatisch bijgewerkt, dus u ontvangt geen melding over nieuwe versies. Het bijgewerkt houden van Flash is van het grootste belang om uw systeem veilig te houden.
  Noot: het kan handig zijn om deze stappen op te schrijven of af te drukken, omdat u Firefox tijdens dit proces zult moeten sluiten.
  Stap 1: Flash 11.3 de-installeren

  Om Flash 11.3 in Windows te de-installeren hebt u het verwijderingsprogramma nodig dat door Adobe wordt geleverd.
  1. Download het verwijderingsprogramma van Adobe - uninstall_flash_player.exe (676 KB)
  2. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox (menu Bestand in Windows XP) en klik daarna op Afsluiten.
  3. Voer het verwijderingsprogramma voor Flash dat u hebt gedownload uit en volg de stappen.
  4. Start Firefox opnieuw zodra u deze stappen hebt voltooid en ga verder met de volgende sectie.
  Lees het helpartikel Flash Player verwijderen in Windows van Adobe voor meer details.
  Stap 2: Flash 10.3 installeren

  De volgende instructies tonen hoe u Flash 10.3 kunt downloaden en installeren.
  1. Download Flash 10.3 vanaf de website van Adobe - install_flash_player_10_plugin.exe (3 MB)
  2. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox (menu Bestand in Windows XP) en klik daarna op Afsluiten.
  3. Open uw downloadmap en dubbelklik op het bestand met de naam install_flash_player_10_plugin.exe om de installatie te beginnen.
  4. Volg de instructies in het installatieprogramma. Zodra de installatie is voltooid, kunt u Firefox opnieuw openen.
  Deel dit artikel: u kunt de koppeling http://mzl.la/LIoF7y gebruiken om dit artikel eenvoudig met anderen te delen. De koppeling geeft instructies weer die zich automatisch aan hun besturingssysteem en taal aanpassen.
   
  Laatst bewerkt door moderator: 20 December 2013
 2. Farm_F.A.Q

  Farm_F.A.Q Forum Moderator Team Farmerama NL

  Dit is de vertaling van een origineel Engels artikel. Daarom hebben ook diverse plaatjes een Engelse tekst.

  [​IMG]

  Als jouw exemplaar van Google Chrome plotseling en onverklaarbaar problemen geeft met Shockwave Flash, dan krijg je hier hulp. Lees verder om te zien hoe je Chrome kan temmen en het lief laat samenwerken met Flash.
  Veel meer dan andere browsers is Google Chrome gevoelig voor een specifiek maar niet zeldzaam probleem en weigert simpelweg vreedzaam samen te werken met Adobe Flash - met geregeld een traag werkende toepassing en zelfs ergerlijke crashes als gevolg.
  Onderstaande tutorial zal je helpen om Chrome terug te brengen, tot haar normale snelle status.

  Wat veroorzaakt deze problemen?

  [​IMG]

  Dat het hier gaat over Chrome en niet over -bijvoorbeeld- FireFox, heeft te maken met de manier waarop Chrome omgaat met Flash-inhoud.
  Terwijl andere browsers een externe Flashplayer aanroepen is deze bij Chrome in de browser zelf opgenomen. Dat is geen probleem als alles soepel verloopt - de interne Flashplayer wordt bijgewerkt met elke nieuwe release van Chrome.

  Helaas loopt het makkelijk mis als Chrome weer eens probeert om de werking van de browser en die van de interne Flahplayer probeert te synchroniseren.
  Het resultaat is dan een browser met een JetLag, tijdelijke vertragingen omdat het programma met zichzelf bezig is en kan uitlopen op een crash van alle active Flashtoepassingen. Je hebt er geen idee van hoeveel websites Flash gebruiken totdat elke tab blokkeert met een waarschuwing dat de Flash-plugin is gecrasht.

  Hoe weet je dat de crashes worden veroorzaakt door botsende Flash-plugins?

  [​IMG]


  Allereerst: ondanks de waarschuwing over Shockwave, de eigenlijke boodschap heeft niets te maken met Adobe Shockwave want dat is een los programma/multimedia-systeem van Adobe Flash.
  Verder: hoewel niet elke keer dat Flash vastloopt in Chrome het gevolg is van een Chrome-installatieconflict, hebben wij toch ontdekt dat het de meest voorkomende oorzaak is dat gebruikers problemen ervaren in de werking van de Flash.

  Hoe weet je nu of een conflict met FLash de oorzaak is van jouw problemen?
  Start Chrome op.
  Type in de adresregel chrome: plugins. Nadat je ENTER hebt ingedrukt krijg je een lijst met alle plug-ins die in Chrome zijn geïnstalleerd. (Dit is wat anders dan door de gebruiker geïnstalleerde Extensies).
  Zoek in de lijst van plug-ins het blok met Flash[/B}. Zie je staan: Flash (2 Files) dan is er een grote kans dat de 2 installaties elkaar tegen werken en daardoor je Flashproblemen veroorzaken.

  Rechtsboven in het browserscherm zie je a kleine schakeloptie [+] Details.
  Klik hier op om de in de lijst links alle afzonderlijke plug-ins zichtbaar te maken.
  Kijk weer naar het blok van de Flash.

  [​IMG]

  Je moet nu iets zien wat lijkt op het screenshot hierboven: twee blokjes voor Flash, namelijk één voor de interne Chrome flashplayer (hier voorzien van een rood kadertje) en een tweede voor de macromedia versie (in de Windows folder).
  Klik nu op uitschakelen (hier: 'Disable' vlak onder 'Location') in het blok van de interne flashplayer (let erop dat je de player uitschakelt in the Chrome folder en niet de externe player in de systeemfolder).
  Als je het goed gedaan hebt ziet het blok van de Chrome-versie er ongeveer zo uit:

  [​IMG]

  Sluit nu het tabblad en sluit Google Chrome.
  Start Chrome opnieuw op en je kunt weer gewoon surfen en browsen.
  Check hier of de werkende flashplayer inderdaad de externe is (het huidige versienummer staat dan bij Windows IE of FF en niet bij Chrome) http://www.adobe.com/nl/software/flash/about/

  [​IMG]

  Onthoud wel dat je nu geen automatische updates van de Flashplayer meer krijgt. Check daarom via bovenstaande link regelmatig of er een nieuwe versie is voor de Flashlayer of zet automatisch updaten aan bij de locale instellingen van de Flashplayer.

  [​IMG]
  Als om wat voor reden dan ook het uitschakelen van de ingebouwde flashplayer niet helpt, probeer dan eens het andersom te doen: de externe player uitschakelen en de interne player inschakelen.
  Ga ook eens naar de website die Flash gebruikt in een incognito-venster (dat schakelt alle Extensies uit, ook degene die een conflict kunnen hebben met de Flashplayer).
  En tenslotte, als een laatste wanhoopspoging kun je Chrome geheel opnieuw installeren (want als flash goed werkt in alle andere browsers zit de fout ergens bij Chrome).

  ~~~~~~~~
  Oók op de Google fora is er veel over te vinden. Zie bijvoorbeeld http://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/Vz05xei0pHA

  Succes!
   
  Laatst bewerkt door moderator: 26 April 2015
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.