di

Discussie in 'Technische vragen' gestart door lucy6666, 1 Augustus 2020.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
 1. lucy6666

  lucy6666 Junior expert

  ik vind wel dat jullie het ons moeilijk maken door niet genoeg dropitems te geven
  dat is een instelling van jullie kant
  daardoor komen wij niet zo snel aan de gewassen die wij nodig hebben om alles af te maken
  ik zou zeggen kom op en wees eens wat gul en maak het ons niet zo moeilijk ik weet ook wel dat jullie er aan gelegen is om te kopen en dat vind ik weer zonde aan jullie kant niet iedereen kan dat opbrengen
   
 2. Klaartjuh

  Klaartjuh Board Administrator Team Farmerama NL

  Er zijn ook prima manieren om het zonder kopen te doen, uiteraard ook wel weer afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Wat ik zelf met dit event doe is ook af en toe lang gewas op akkers te zetten, zeker nu in het begin de akkers die je nog niet gebruikt. En als ik wat langer afwezig ben of in de nacht doe ik dat ook zodat het evenwicht tussen gewas en dropitem wat beter is.

  Zijn nog veel meer tips, bijvoorbeeld gewassen veredelen zodat lange gewassen korter duren. Gelukkig zijn er veel spelers op forum die heel handig zijn in dit soort dingen en graag willen helpen, over het algemeen vind je ze wel in praatgroepen.
   
  jolanda13 vindt dit leuk.
 3. lucy6666

  lucy6666 Junior expert

  geef het dan ook even aan wat al die handigheden zijn daar iedereen wat aan heeft water en mest weet ik wel maar verder supermest maar die is niet altijd voorraadig
   
 4. farmermikkie

  farmermikkie Alwetend orakel

  Ron noemde al het veredelen van gewassen. Met de juiste veredelingen duren lange gewassen vele uren korter, terwijl ze nog wel evenveel drops geven alsof ze nog lang duren. Ideaal voor bijvoorbeeld in de nacht.

  Een andere tip is de middag/avond voor aanvang van een event je akkers volzetten met je langste gewas op kwartakkertjes (of bomen van minstens 20 uur, afhankelijk waar de drops uitkomen en ook afhankelijk hoe lang jouw langste gewas duurt).

  Nog een tip is ambachtsproducten gebruiken die bepaalde groepen gewassen versnellen. Bijvoorbeeld alruinpoeder en liefdesaroma voor 'overig gewas', levenslotdrank en steen der wijzen voor 'groenten'.

  Bij diverse events zijn bonestaakrijen te verdienen geweest, die bepaalde gewassen versnellen. Gebruik die.

  Zorg dat je 1 howie in de boom hebt ingeleverd, zodat die op al je akkers 5% drops geeft. (We konden 1 of 2 keer een howie winnen bij een event, als ik me niet vergis.)

  Zorg dat je bekers (bijna) vol zijn, en lever ze in in de boom der wijsheid.

  Er zijn bonestaakrijen te verdienen geweest die een extra kans op dropitems geven bij het oogsten. Zorg dat die bonestaakrijen op het juiste moment gebruikt worden.

  En heel belangrijk: 0ogst als je gewas klaar is. En als je wat langer niet kunt oogsten, zet dan een langer gewas neer, dat je wel meteen kunt oogsten als het klaar is.

  Er zijn ongetwijfeld nog meer adviezen te verzinnen.
  Pak eruit wat je gebruiken kunt.
   
  jolanda13 en farro vinden dit leuk.
 5. lucy6666

  lucy6666 Junior expert

  djw
   
  jolanda13 en farmermikkie vinden dit leuk.