de wolkenrij . kost handmatig veel tijd !

Discussie in 'Update- en ideeënpool' gestart door lonnie57, 10 April 2018.

Beste forumlezers,

Wanneer je in dit forum aktief aan de gesprekken wil deelnemen, of een eigen post wil starten, moet je eerst in het spel inloggen. Wanneer je nog geen spelaccount hebt zal je je eerst moeten registreren. We verheugen ons op je bezoek in ons nieuwe forum. „Naar het spel“
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. lonnie57

  lonnie57 Forum-hertog

  Waarom iedere keer weer naar rechts schuiven en dan weer naar links ? kost onwijs veel tijd om dit tegenwoordig met zoveel wolkenrijen het handmatig te doen. Doe de keuze knop rechts om aan te klikken wat je gaat doen en dan alles links of zo .Het is maar een idee maar zou hier graag een verbetering in zien zo is zelfs een wolkenrij niet leuk meer
   
  .Kiko17., LadyPig73, Sintra98 en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. sinkieboy

  sinkieboy Commandant van het forum

  Ik heb gelukkig de knechten maar als je het handmatig doet kun je scrollen om naar de wolkenrij te gaan die gereed is om geoogst te worden, vervolgens klik je hem aan en kun je met de enter toets oogsten...misschien is het op die manier iets sneller voor je ;)
   
  Sintra98 en schaapje52 vinden dit leuk.
 3. schaapje52

  schaapje52 Levende forumlegende

  Het is inderdaad heel intensief om de rijen te oogsten met de hand. Je gaat van links naar rechts en weer terug.

  Ik heb de tip van sinkieboy gedaan en scheelt inderdaad van minder van links naar rechts en gaat wel wat sneller.

  Wat ik wel graag zou willen is dat je steeds 1 pagina gelijk kan oogsten en dat die dan automatisch door scrolt naar de volgende pagina. Tevens alles aan dezelfde kant zodat je niet steeds heen en weer hoeft dat zou heel fijn zijn. Ik laat nu al heel vaak alle wolken voor wat het is en oogst deze soms dagen niet. Kost wel veel ep/tep/bd maar mijn schouder kan het soms niet meer aan.
   
  Sintra98, -Coco1968- en mamiagk vinden dit leuk.
 4. lonnie57

  lonnie57 Forum-hertog

  • dubbele postings zijn niet toegestaan, gebruik de bewerkknop om te wijzigen
  Jip dat weet ik doe ik ook maar dan nog . Maar dan nog is eerlijk gezegd waardeloos. Dankjewel Sinkieboy voor je reactie

  Kijk dat bedoel ik nu ook hé hé eindelijk iemand die het snapt fijne avond :inlove:
   
  Laatst bewerkt door moderator: 13 April 2018
  Sintra98, schaapje52 en mamiagk vinden dit leuk.
 5. mamiagk

  mamiagk Forum prof

  hoewel geen last van schouder of iets dergelijks, laat ik het ook regelmatig gaan als ik geen knechten heb, heel zonde, maar kost enorm veel tijd! ik doe de kadootjesrijen wel, en daarna zie ik altijd wel hoe ver ik kom.
  zowiezo is het heel veel om alles met de hand te oogsten, dat stuk vind ik steeds minder leuk worden omdat ik ook minder tijd ervoor heb.
   
  farmermikkie en schaapje52 vinden dit leuk.
 6. -Coco1968-

  -Coco1968- Levende forumlegende

  Ik kies juist altijd voor de categorieën die extra's opleveren op de velden. Dus dieren, gewassen en overige beloningen.
  Daarna oogsten en dan kijken of ik nog zin heb in de andere wolkenrijen. (op mijn 2e account, op mijn hoofdaccount ben ik doorgaans nog fanatiek genoeg om de wolkenrijen wel te oogsten.)
   
  mamiagk, schaapje52 en -matthias1952- vinden dit leuk.
 7. mamiagk

  mamiagk Forum prof

  ja die loop ik meestal ook wel langs, maar ik realiseer me elke keer dat ik daar best veel winst uit zou kunnen halen als ik dat wat bij zou gaan houden, maar omdat ik dus niet echt in mijn hoofd en mijn systeem heb wat er wanneer klaar is en welke effecten het allemaal heeft, loop ik daar toch best veel in mis. en het is me teveel om dat echt allemaal uit te gaan zoeken en een schrift of zo naast de pc te gaan leggen om maximaal daar winst uit te halen. in andere tijden zou ik me kunnen voorstellen dat wel te doen, wat dat betreft fanatiek genoeg, alleen andere prioriteiten nu.
   
 8. farmermikkie

  farmermikkie Alwetend orakel

  Wat je zou kunnen doen, is in ieder geval de rijen met ep/tep (groep met het tep logo) en de rij met de kadootjes (blauwe kado logo) oogsten. Die kunnen nooit kwaad om te oogsten.

  En als je eens tijd over hebt, kan je alle rijen die je ongezien wilt oogsten dat groene vlaggetje geven, zodat dat een grote groep rijen wordt, die je altijd kunt oogsten.
  Dan houd je de rijen met bijvoorbeeld versnelde stallen, extra kans op drops, snellere bloemen en zo over. Die bekijk je dan 1 voor 1 of je ze wilt oogsten.
  Dat is even wat werk, maar daarna heb je er voor altijd plezier van.
   
  hendrika73 en mamiagk vinden dit leuk.
 9. mamiagk

  mamiagk Forum prof

  oh ja, die vlaggetjes inderdaad! daar ben ik wel eens mee bezig geweest, maar toen had ik het niet slim ingedeeld weet ik nog! en ik weet ook nog dat het inderdaad een behoorlijke klus was, net als de siertuinen opnieuw inrichten om daar zo gveel mogelijk ep van te halen, heb items in de schuur die eigenlijk beter in een tuin zouden kunnen.
  komt wel een keer weer, dan komt tijd en zin samen en dan pak ik dat soort dingen wel weer op.
   
  -Coco1968-, -matthias1952- en farmermikkie vinden dit leuk.
 10. hendrika73

  hendrika73 Halfgod

  Deze verdeling heb ik ook gemaakt. Vind ik ook prettig werken. Bij events met wolken gelijk even kijken voor het oogsten of het wel/niet een label moet hebben.
   
  farmermikkie en mamiagk vinden dit leuk.
 11. lonnie57

  lonnie57 Forum-hertog

  Bedankt voor jullie reactie ik hoop dat iemand ook naar ons verhaal luistert . Maak de wolkenrij eenvoudiger om te oogsten en niet dat heen en weer gedoe kost veel tijd om het handmatig te doen :mad: wolkenrij te koop FF niet
   
  LadyPig73 vindt dit leuk.
 12. -farmerbert-

  -farmerbert- Junior expert

  Of een alternatieve 'view', waar je alleen nog de icoontjes ziet, en niet de wolkjes. Zo passen er misschien wel 20 op 1 pagina.
   
  .Kiko17., Butsmuts en farmermikkie vinden dit leuk.
 13. klakje

  klakje Grote forummeester

  Ja inderdaad heel veel tijd. Wat mij betreft zou ik ook wel wolkenrijen weg willen gooien omdat ze niet af zijn, te weinig opbrengen of klaar zijn maar 600 ep opleveren of zoiets. te tijdrovend aan het worden
   
 14. FarmerJuline

  FarmerJuline Regelmatige auteur

  En hoe doe je dat?
   
 15. Borkie

  Borkie Levende forumlegende

  Dat kunnen wij als gebruiker niet doen... dat zou een aanpassing in het spel zijn, dat door de programmeurs uitgevoerd moet worden lijkt mij.
   
 16. -farmerbert-

  -farmerbert- Junior expert

  Inderdaad wat Borkie zegt. Het is een idee voor een update van het spel.
   
 17. FarmerJuline

  FarmerJuline Regelmatige auteur

  ah..ok. Dat zou inderdaad heel handig zijn. Want ook ik oogst niet elke dag alle rijen. En als er een wolkenrij niet heel interessant is doe ik ook al vaak niet mee.
   
 18. .Kiko17.

  .Kiko17. Doorzetter

  De meeste spelers hebben inmiddels rond de 200 wolkenrijen, het is bijna niet meer te doen met de hand. Dit aantal groeit per maand, bijna elke week een nieuw event en een nieuwe rij, hoe houden we dat handmatig nog bij?

  Misschien is het een idee om wolkerijen te stapelen, net als met de fabrieken en bomenpakhuizen, maar dan meerdere lijntjes op 1 wolkenrij plaatsen. Bijvoorbeeld een rij die je kan vullen tot 100.000 EP. Een andere optie is op tijdsduur, dat je alle lijnen die 10 of 20 uur duren bij elkaar kan zetten bijvoorbeeld.

  Op die groene bolletjes komen dan de plaatjes van de lijnen, de plaatjes die je normaal links ziet voor elke lijn. Als je over de plaatjes schuift, dan zie je welke rij erop zit. Als je over het bruine bolletje schuift met je muis, dan zie je hoeveel EP je bij elkaar op die lijn hebt.

  Je zou bijvoorbeeld ook voor elk jaartal een stapellijn kunnen krijgen, dat je per jaartal tot 10 lijnen bij elkaar kan zetten.

  [​IMG]
   
  Laatste bewerkt: 15 Oktober 2018
 19. CorinneB

  CorinneB Forumkoning

  Ik werk met knechten dus ik kan automatisch oogsten, maar ik vind dit een super idee. Nu doe ik heel weinig met de mogelijkheden van de wolkenrijen omdat het heel lastig is om alles op het perfecte tijdstip te oogsten. Dat is zonde van mijn EP'tjes enz maar ook van al het werk dat de bedenkers van dit spelitem erin stoppen.
   
  .Kiko17. vindt dit leuk.
 20. Leo.netten

  Leo.netten Teller


  Ik heb de nodige wolkenrijen gemist maar heb er 265 er zullen er zijn die rond die rond de 300 zitten.
  Ik speel met knechten en het oogsten is dus geen probleem heb alle wolkenrijen die geen extra ep geven favoriet gemaakt die favorieten oogst ik een paar maal per dag. De anderen oogst ik s ávonds omdat dan alle sier items te oogsten zijn dus de maximale ep score.
   
  gelderblom vindt dit leuk.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.